‘Aysel Tuğluk ve Hasta Tutsaklar İçin Özgürlük Platformu’ kuruldu

‘Aysel Tuğluk ve Hasta Tutsaklar İçin Özgürlük Platformu’ kuruldu

İzmir’de, hasta mahpusların durumuna dikkat çekmek için “Aysel Tuğluk ve Hasta Tutsaklar için Özgürlük Platformu” kuruldu. Platform, cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine karşı “Susmayanlar olarak vicdanlı tüm kesimleri platforma katılmaya çağırıyoruz” dedi.

İzmir’de, hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek için Aysel Tuğluk ve Hasta Tutsaklar için Özgürlük Platformu kuruldu. Platform, Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube’de düzenlediği basın toplantısıyla kuruluşunu deklere etti. Toplantıya DBP , HDP, HDK, İHD, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Kadınlar Birlikte Güçlü, Özgür Baretliler, Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İzmir Kadın Dayanışma Derneği ve Mor Dayanışma katıldı. Platform, cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine karşı “Susmayanlar olarak vicdanlı tüm kesimleri platforma katılmaya çağırıyoruz” dedi.

 ‘Ses yükseltilmeli’

Platform adına açıklama yapan Meltem Işık, şunları söyledi:

“Neden hapishanede olduğunu bile unutan Aysel Tuğluk için bir süredir kampanyalar düzenleniyor, tahliyenin önemi ve aciliyeti için siyasi iktidara sesleniliyor. Ancak sessizlik uzadıkça Aysel’in vakti azalıyor. İnsan hakları mücadele tarihimiz gösteriyor ki, hapishanelerdeki her türlü sorun dışarının desteği olduğunda çok daha kalıcı ve çabuk çözülüyor. Biz ne kadar kalabalık ses çıkarırsak duvarların ötesine ulaşma şansımız artıyor. İnsanlık onurunun ayaklar altına alındığı bu günlerde yine, başta Aysel Tuğluk olmak üzere tüm hasta mahpusların tahliye edilmeleri ve tedaviye ulaşmaları için sesimizi birlikte yükseltmeye ihtiyacımız var.”

 ‘Fazla vakit yok’

Kadınlar Birlikte Güçlü’nün çağrısıyla bir araya gelip 6 Şubat günü çevrimiçi bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade eden Işık, şunları kaydetti:

“Bağımsız bireylerin, siyasi partilerin, kadın, LGBTİ+, hak ve emek örgütlerinin katılımıyla gerçekleşen toplantımızda, Aysel Tuğluk şahsında tüm hasta mahpuslar için mücadele etme iradesi ortaya koyduk ve bir platform kurduk. Öncelikli muradımız geniş bir örgütlülükle yola devam etmek ve ölümleri durdurmaktır. Sokak eylemlerinden sosyal medya kampanyalarına kadar tasarladığımız mücadele ve dayanışma hattımızı katılımlarla zenginleştirmeyi önemsiyoruz. İnsandan, insanca yaşamdan, insan onurundan, insan haklarından yana olan herkesi bu yolda birlikte yürümeye çağırıyoruz. Tabutlara çakmak istedikleri çivileri gelin hep birlikte sökelim. Fazla vakitleri yok, acele edelim.”

 

HABER MERKEZİ