Azerbaycan tezkeresi TBMM’de kabul edildi

Azerbaycan tezkeresi TBMM’de kabul edildi

TSK’nın Azerbaycan’daki görev süresinin 1 yıl uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Azerbaycan’daki görev süresinin 1 yıl uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi görüşüldü. Genel Kurul’da yapılan görüşme ardından tezkere HDP hariç 4 siyasi partinin “kabul” oyu ile geçirildi.

Tezkere görüşmesinde HDP grubu adına konuşan Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, AKP’nin dış politikasını eleştirdi. “Azerbaycan’da masada Türkiye mi vardı? 3 tane ülke vardı” diyen Turan, “Rusya orada tarihsel ve siyasal otoritesini kanıtladı; bu yanlış politika sebebiyle kanıtladı. Oysa Türkiye müzakereye dayalı, karşılıklı diplomasiye dayalı bir siyaseti hem Azerbaycan’da üretebilirdi hem Mısır’da üretebilirdi, Libya’da üretebilirdi, Suriye’de üretebilirdi, hatta Kürtlerle üretebilirdi. Deniyor ya şimdi, ‘Dibimize Amerika nereden geliyor, bilmem kimler nereden geliyor bizim sınırımızın dibine?’ diye. Konuş kardeşim dibindekiyle, konuş, diyalog kanallarını aç, müzakereyi aç, diplomatik dil kullan her şeyden öte. Ama dediğim gibi, yani bu fasit daire bir türlü kırılamadı ve hâlâ buradan, böyle tuhaf bir biçimde devam ediliyor” şeklinde konuştu.

 

HABER MERKEZİ