Azra Gülendam Haytaoğlu’nu katleden Mustafa Murat Ayhan müebbet hapisle yargılanacak 

Azra Gülendam Haytaoğlu’nu katleden Mustafa Murat Ayhan müebbet hapisle yargılanacak 

Antalya’da Azra Gülendam Haytaoğlu’nu öldüren sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli suçlardan 29 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu’nu öldüren Mustafa Murat Ayhan hakkında, ‘Kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, ‘Nitelikli cinsel istismar’, ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve tehdit’ ile ‘Hırsızlık’ suçlarından 29 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame 11. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Mustafa Murat Ayhan

Antalya’da 28 Temmuz’dan beri kızlarından haber alamayan Haytaoğlu ailesinin durumu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bildirmesinin ardından arama çalışması başlatılmış, genç kadının cesedi 2 Ağustos günü Varsak ormanlık alanında gömülmüş halde bulunmuştu.

Gözaltına alınan ve cinayeti işlediğini itiraf eden Mustafa Murat Ayhan, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

Haytaoğlu’nun katledildiğinin ortaya çıkmasından sonra Türkiye’nin bir çok yerinde eylemler yapan kadınlar failin en ağır şekilde cezalandırılmasını ve kadın katliamlarına karşı etkili önlemlerin alınmasını istemişti.

HABER MERKEZİ