Azra Haytaoğlu Davası: Yayın yasağı talebine ret

Azra Haytaoğlu Davası: Yayın yasağı talebine ret

Antalya’da Azra Gülendam Haytaoğlu’nu öldüren Mustafa Murat Ayhan’ın yargılandığı davanın ilk duruşması başladı. Mahkeme heyeti, şikayetçi ve sanık vekillerinin dosyaya kısmen yayın yasağı getirilmesi yönündeki talebini reddetti.

Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu’nu öldüren Mustafa Murat Ayhan hakkında, ‘Kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, ‘Nitelikli cinsel istismar’, ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve tehdit’ ile ‘Hırsızlık’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle yargılandığı davanın ilk duruşması başladı.

Antalya 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşma öncesi Azra’nın okul arkadaşları yürüyüş düzenledi.

 

Eğitim gördüğü Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi önünden yürüyüşe geçen yaklaşık 300 kişilik grup ‘Azra için adalet’ yazılı pankart açtı. Yürüyüşe, Azra’nın halası ve diğer yakınları da katıldı.

Üniversiteden adliyeye kadar yürüyen Azra’nın arkadaşları, burada basına açıklama yaptı. Azra’nın sınıf arkadaşı da olan İbrahim Şenol tarafından yapılan açıklamada, şöyle denildi:

28 Temmuz tarihinde Azra’nın kayıp ihbarı verildiğinde yıkıldık. 2 Ağustos sabahında Azra’nın ölüm haberi ile uyandık. Bahanelerin sunulmadığı etkin yürütülen süreçler başlatılmış olsaydı, ocak ayından itibaren hayatları ellerinden alınan 352 kadın ve sıra arkadaşımız Azra için adliye önlerini doldurmazdık. Mustafa Murat Ayhan tarafından cinsel saldırıya uğrayıp canice hayattan koparıldı. Kadınları yaşatmak için kadın katillerine cesaret değil, hakkettikleri cezalar verilsin.

Yayın yasağı talebine ret

Duruşmaya, sanık Ayhan tutuklu bulunduğu Diyarbakır Cezaevi’nden SEGBİS aracılığıyla katıldı.

Azra’nın annesi Mezide Haytaoğlu, baba Mustafa Haytaoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vekili ile taraf avukatları da salonda hazır bulundu. Duruşmaya ayrıca Türkiye’nin birçok ilinden 30’dan fazla yetki belgeli avukat, şikayetçi müdafii olarak katıldı.

Mahkeme heyeti, şikayetçi ve sanık vekillerinin dosyaya kısmen yayın yasağı getirilmesi yönündeki talebini reddetti.

 

HABER MERKEZİ