Babacan: Türkiye, Erdoğan’ın deney laboratuvarı oldu

Babacan: Türkiye, Erdoğan’ın deney laboratuvarı oldu

DEVA lideri Ali Babacan, iktidarın 31 Mart seçimini kazanmak için 130 milyar doları erittiklerini hatırlarak, “Koskoca Türkiye Cumhuriyeti, Erdoğan’ın yıllardır dayattığı yanlış tezinin bir deney laboratuvarı oldu” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul’da partisinin Arnavutköy ilçe kongresinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak’ın, 2015 yılından sonra döviz kurlarıyla ilgili yaptığı açıklamaları kongredekilere izleten Babacan, “İnsanlar Erdoğan’ın kobayı değil” dedi.

Dolar kurunun artmasıyla A’dan Z’ye her şeye zam geleceğini, Erdoğan’ın kararlarıyla gelecek ayların enflasyonunun da artacağını belirten Babacan, sözlerini şöyle devam etti:

Erdoğan bir inat uğruna tüm milletimizi yoksulluğun daha da derinlerine indirdi. Daha evvel de söylemiştim; koskoca Türkiye Cumhuriyeti, Sayın Erdoğan’ın yıllardır dayattığı yanlış tezinin bir deney laboratuvarı oldu. Kusura bakmayın, bu ülkenin haysiyetli insanları Sayın Erdoğan’ın kobayı değil.

‘Seçim kazanmak için rezervleri tükettiler’

İktidarın, 31 Mart yerel seçiminden üç ay önce 130 milyar doları “cayır cayır” satmaya başladığını belirten Babacan, şu ifadeleri kullandı:

Yerel seçimlerde başarılı olabilir miyiz’ diye gizli kapaklı yollardan rezervleri satarak, piyasaya döviz sürerek kuru düşük göstermeye çalışıyorlar. Siz yerel seçim uğruna bu ülkenin alın teriyle, bilek gücüyle biriken milyarlarca doları hiç ederseniz yerel seçimlerdeki sonuçları da görürsünüz. Seçimlere on bir gün kalmış. ‘Milyarlarca dolar dövizi satarak kuru burada tutuyoruz’ demiyorlar. Gizli saklı yapıyorlar.

HABER MERKEZİ