Babacan ve Akşener’den Erdoğan’a ‘sokak’ yanıtı: ‘Zihninde hayali düşmanlar üretmiş’

Babacan ve Akşener’den Erdoğan’a ‘sokak’ yanıtı: ‘Zihninde hayali düşmanlar üretmiş’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhalefete yönelik açıklamalarını eleştiren DEVA Partisi lideri Ali Babacan ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener eleştirdi. Açıklamalarda, “Kimsenin sokağa çıktığı yok. Gölge boksu yapıyor. Zihninde hayali düşmanlar üretmiş” denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin dünkü genişletilmiş il başkanları toplantısında muhalefeti hedef alarak, “15 Temmuz’da sokağa dökülenlere bu millet nasıl dersini verdiyse siz de dökülün aynı dersi alırsınız. Bizler Cumhur İttifakı olarak hepinizi önümüze katarız ve gideceğiniz yere kadar kovalarız” demişti. Bu açıklamalara bugün parti liderlerin de gündemindeydi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan sonra DEVA ve İyi Parti liderleri de açıklama yaptı.

‘Kabadayılığa mı başladınız?’

DEVA Partisi Genel Başkanı  Ali Babacan, “Sayın Erdoğan sizin maksadınız nedir? Bu ülkenin insanlarını ayrıştırmaktan, kutuplaştırmaktan bıkmadınız mı? Huzursuzluktan beslenmek yetmedi mi? Gece yarısı kararname imzalamaktan artakalan zamanda artık kabadayılığa mı başladınız?” dedi. Babacan açıklamasında şunlara yer verdi:

 “Kimsenin sokağa çıktığı yok. Gölge boksu yapıyor. Zihninde hayali düşmanlar üretmiş. Onlarla oyalanıyor. Dahası, 15 Temmuz’da demokrasiyi korumak adına sokağa çıkarak canını feda eden halkımıza haksızlık ediyor. Sayın Erdoğan’a demokrasilerde, barışçıl protestoların anayasal bir hak olduğunu hatırlatmak istiyorum.”

‘Nereden baksanız acayiplik, nereden baksanız saçmalık’

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İyi parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti. İki lider görüşmenin ardından kameraların karşısına geçti. Akşener, Erdoğan’ın muhalefete yönelik sokağa dökülme açıklamasına ilişkin gelen soruya yanıt verdi.  Akşener, “Sokağa dökülmek gibi bir kelime kimsenin ağzından çıkmamız bir cumhurbaşkanı olan kişi çıkıyor diyor ki ‘Sokağa döküleceklermiş meydanlara ineceklermiş, inin de görelim.’ Nereden baksanız acayiplik, nereden baksanız saçmalık. Ben Erdoğan’a derhal bir psikiyatriste görünmesini tavsiye ediyorum. Çünkü halüsinasyon gören bir kişinin tavrı böyle olur” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ