Bahçeli 50+1’de ısrarcı

Bahçeli 50+1’de ısrarcı

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, 50+1’de değişiklik taleplerinin masum olmadığını söyleyerek, “Bu konuyu tartışmaya açmak yönetim sistemini kötüleyecektir. Yüzde 40’ı dillendirmek başkalarının değirmenine su taşımaktır” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin TBMM’de düzenlenen grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasında son dönemlerde gündemi meşgul eden 50+1 tartışmalarına değinen Bahçeli, “Cumhurbaşkanının iki turlu seçimle doğrudan halk tarafından ve yüzde 50+1 oyla seçilme kuralı anayasa değişikliği ile kabul edilmiştir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilince de bu değiştirilmemiştir. Bu konuyu tartışmaya açmak yönetim sistemini kötüleyecektir. Milli birlik ve bütünlük için bu güçlü yönü savunmak yerine yüzde 40 oranı dillendirmek iyi niyetli sayılamayacaktır” dedi.

‘Değişiklik talebi masum değil’

Muhalefetin sistem değişikliği talebinin masum olmadığını söyleyen Bahçeli, “İP Başkanı yüzde 50+1’in şahsıma sorulasını istemiş. Bu konuyu daha fazla sürdürüp sağa sola çekiştirmesinler. Tek turda yüzde 40’la seçilmeyi öngören ülke örneği dünya üzerinde yoktur. Salt çoğunluk temel kaidedir. Bunu tartışmaya açmak yönetim sistemine şüpheyi körükler. Bu masum bir talep değildir. Türkiye’nin çıkarına olmayacaktır” diye konuştu.

‘Ekonomi politikaları doğrudur’

Ekonomi ile ilgili takip edilen politikaların doğru olduğunu söyleyen Bahçeli, şunları dile getirdi:

Küresel enflasyon hızlı tırmanış halindedir. Enflasyonla mücadele için çözüm önerisi; kısa vadeli faiz oranını enflasyon oranı kadar artırmak ya da azaltmaktır.

Türkiye faiz kamburundan kurtulmalıdır. Faiz, uzun vadede üretim sistemine büyük hasarlar vermektedir.

İnsanlarımızın ekonomik sıkıntılarını biliyoruz, artan döviz kurlarından yakınmaların farkındayız. Ancak takip edilen politikalar doğrudur. Yakında her şey düzelecektir. Terörle mücadelemizin rövanşını kur üzerinden almak istiyorlar.

Erken seçim tartışmalarına da değinen Bahçeli, “Erken seçim filan yoktur” dedi.

HABER MERKEZİ