Bahçeli: Ekonomik sorun var ama erken seçim yok

Bahçeli: Ekonomik sorun var ama erken seçim yok

Türkiye ekonomisinin yapısal sorunları olduğunu söyleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “İnsanımızın üzerine çöken ağırlığın, yüklendiği külfetin farkındayız” dedi. Bahçeli, erken seçim çağrılarına ise “Erken seçim yoktur” şeklinde yanıt verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, geçtiğimiz günlerde erken seçim için kendisine seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da yanıt verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “geliyor gelmekte olan” sözlerine gönderme yapan Bahçeli, “Geliyor gelmekte olan diyorlar ya, biz de gidiyor gitmekte olanlar diyeceğiz. Bir kere eğilenin bir daha dik duramayacağını öğreteceğiz. Hiç kimse hayale kapılmasın” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun “Yüreğinde bir damla millet sevgisi varsa erken seçimin kapısını aç” sözlerine yanıt veren Bahçeli, “Ben millet sevgimin fitresini versem sana ve ekibine yüz yıl yeter. Erken seçim, hemen seçim, derhal seçim yoktur.” şeklinde konuştu.

Vicdan seferberliği çağrısı

Türkiye ekonomisinin yapısal zaafları olduğunu söyleyen Bahçeli, vicdan seferberliği çağrısında bulundu. Bahçeli, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

Ancak hiçbiri çözümsüz görülmemelidir. İnsanımızın üzerine çöken ağırlığın, yüklendiği külfetin samimiyetle farkındayız. Onları anlıyoruz.

Temelsiz fiyat artışlarının frenlenmesi, hayat pahalılığının düşürülmesi hususunda herkesin yapacağı fedakârlıklar vardır. Bilhassa enflasyonla mücadelede gönül birliğini hayata geçirmeliyiz. Mal ve hizmet üreten, satan, pazarlayan firmalarımızın, kurumlarımızın toplumsal rahatlama adına temel ihtiyaçların fiyatlarında yüzde 2 – 5 arasında indirime gitmeleri milli birlik ve dayanışmamızın manevi harcıdır. Bizim temennimiz herkesin elini taşın altına koymasıdır. Örtünme, beslenme ve barınma sorunlarının hep birlikte vicdan seferberliğiyle üstesinden gelmek mümkündür.

Babacan’ın sözlerine yanıt verdi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın kendisi hakkında söylediği sözlere de yanıt veren Bahçeli, “Düne kadar AK Parti’nin saflarında yer alıp uzun yıllar bakanlık koltuğunda oturan bir çıkarcı, sayıyla un almaktan bahseden şaşkın zihniyet bizim kayyum gibi iktidarın başında durduğumu ve krizlerin de ortağı olduğumuzu ifade etmiş. Biz kayyum değiliz, MHP’yiz. Unutmayınız ki bir defa satan her zaman satar. Kendi arkadaşlarına ve partisine ihanet eden fırsatını da bulursa milletine ihanet etmekten kaçınmaz. Bu tipler aslında bizim muhatabımız değildir. Ancak evimizin camına ikide bir taş atanın da alnını karışlamak ana vazifemizdir.” ifadelerine yer verdi.

HABER MERKEZİ