Bahçeli: Elektrik dağıtımı devlet eliyle yapılmalıdır

Bahçeli: Elektrik dağıtımı devlet eliyle yapılmalıdır

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, “Kanaatimizce elektrik dağıtımının devlet eliyle, perakende elektrik faaliyetlerinin de özel sektör kanalıyla yapılması, ilaveten vergi yükünün azaltılması maruz kaldığımız sorunları hafifletecektir”dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli’nin gündeminde Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerilim ve zamlar vardı.

Rusya ve Ukrayna arasında çıkacak bir savaşta en fazla mağdur olacak ülkenin Türkiye olduğunu söyleyen Bahçeli, “Temennimiz, ümidimiz, Rusya ile Ukrayna’nın savaştan uzak durması, silahtan ellerini çekmesidir. Rusya’nın Belarus’ta sürdürdüğü askeri tatbikatlar, Ukrayna sınırına konuşlandırdığı devasa askeri varlığı şüphesiz akıllara her türlü kötü senaryoyu getirmektedir. Ukrayna’nın siyasi ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmelidir” değerlendirmesinde bulundu.

Yüksek elektrik ve doğal gaz faturaları ile artan gıda fiyatlarına değinen Bahçeli, “İnsanımızın umutlarına gölge düşürmesine sessiz duramayız. Meşru yakınmalara, haklı taleplere şüphesiz kulak verilmelidir. Bilhassa elektrik ve doğal gaz fiyatlarının yıkıcı artışlarının önüne geçmek zorundayız. Hükümetin bu kapsamdaki çalışmalarını takdirle karşılıyor, üzerimize ne düşüyorsa yapacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

Bahçeli, konuşmasının devamında şunları dile getirdi:

‘Tarifeler yeniden ele alınmalı’

Elektriği satan dağıtım şirketleri olmayıp görevli tedarik şirketleridir. Görevli tedarik şirketlerinin tarifesi ise EPDK tarafından belirlenmektedir. Bu kurul tarife düzenlemesini yeni baştan ele almalıdır. Görevli ve yüklenici şirketlerin elektrik faturalarına zam yapması mümkün değildir.

‘Dağıtım devlet eliyle olmalı’

2036 yılında kamuya dönecek olan dağıtım şirketlerinin içinin boşaltılmasına da müsaade edilmemelidir. Kanaatimizce elektrik dağıtımının devlet eliyle, perakende elektrik faaliyetlerinin de özel sektör kanalıyla yapılması, ilaveten vergi yükünün azaltılması maruz kaldığımız sorunları hafifletecektir.

 

Elektriğin üretimi, iletimi, dağıtımı milli ve stratejik bir konudur. Elektriğin üretiminden dağıtımına her aşama hukuk sınırları içinde takip edilmektedir.

 

CHP Genel Başkanı’nın ‘Fatura ödemeyeceğim’ demesi yasa dışı bir eyleminin, sivil itaatsizliğin ürünüdür. Ödemezse sonucu bellidir. Elektriği derhal kesilmelidir.

 

HABER MERKEZİ