Bahçeli’den dokunulmazlık ve parti kapatma çağrısı

Bahçeli’den dokunulmazlık ve parti kapatma çağrısı

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ekonomik krize değinmeyerek muhalefeti hedef aldı. Bahçeli, dokunulmazlık dosyalarının TBMM Genel Kurulu’na sevk edilmesini istedi ve Anayasa Mahkemesi’ne HDP’nin kapatılması çağrısında bulundu.

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP ve muhalefet partilerini hedef aldı. Anayasa Mahkemesine HDP için kapatılma çağrısında bulunan Bahçeli, “Biz TBMM’de terörist istemiyoruz. HDP’yi Türk siyaset ve demokrasi hayatında bir saniye bile görmeye tahammül edemiyoruz. AYM’nin görevini yapmasını bekliyoruz” dedi.

Bahçeli, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılmasını ve Meclis Karma Komisyonu’nda bekletilen milletvekili dokunulmazlık dosyalarının da Genel Kurul’a sevk edilmesini istedi.

CHP’yi Suriye-Irak tezkeresine verdiği hayır oyu için hedef alan Bahçeli, İYİ Partiyi ise az sayıda kişi ile oylamaya katıldığı için hedef aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde devam eden teftiş üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun, DİAYDER referansı ile belediyede işe girdikleri iddia edilenlerin destekçisi olduğunu ileri sürdü.

Yerli TURKOVAC aşısının bilimsel analizlerinin yayınlanmamasına yönelik kaygılarını açıklayan Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) kapatılmasını isteyen Bahçeli, “Türk Tabipleri Birliği’nden hesap sorulmalı, bayrağına bağlı yeni bir meslek örgütü hayata geçirilmelidir” dedi.

 

HABER MERKEZİ