Bahçeli’den Sezen Aksu açıklaması: Sonuçlarına katlanmalıdır

Bahçeli’den Sezen Aksu açıklaması: Sonuçlarına katlanmalıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sanatçı Sezen Aksu konusunda geri adım atarken MHP lideri Devlet Bahçeli, isim vermeden sanatçıya yönelik sert ifadelerini sürdürdü ve “Sonuçlarına katlanmalıdır” dedi.

Partisinin meclisteki grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Sedef Kabaş, sanatçı Sezen Aksu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı.

İmamoğlu’na istifa çağrısı

İstanbul’da etkili olan kar yağışı karşısında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu gerekli önemleri almamakla suçlayan Bahçeli, “Balığa tuz dökmüştür de yollara tuz dökecek yönetim becerisini gösterememiştir. İstanbul’da balık baştan, tuz da hepten kokmuştur. Bizim dileğimiz İBB Başkanı’nın görevinden affını bir an önce talep etmesi, İstanbul’un önünü açmasıdır” dedi.

Bahçeli, tartışma konusu olan MOBESE kayıtları için ise özgürlüğü ve özel hayatın gizliliğini ihlal etmediğini savundu.

Gazeteci Sedef Kabaş hakkında konuşan Bahçeli, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için büyükbaş hayvan benzetmesi yapmanın fikir özgürlüğü sayılmayacağını söyledi. Bahçeli, “Bu tip bir kötü söz terbiyesizliktir, edepsizliktir, nitekim suçtur” diye konuştu.

‘Sonuçlarına katlanmalıdır’

İsim vermeden sanatçı Sezen Aksu hakkında da konuşan Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ters düştü. Bahçeli, “Hazreti Adem ile hazreti Havva’ya cahil demek bir sanatçı marifeti, demokratik bir hak, sıradan bir şarkı sözü olarak değerlendirilemez. Herkes aksini söylese de MHP bu görüşte olamaz. Hakaret eden, küfreden, faşizan arzularını ilk fırsatta ifşa eden kim olursa olsun bunun sonuçlarına mutlak suretle katlanmalıdır” şeklinde konuştu.

‘Alnını karışlarız’

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, demokrasinin askıya alındığı yönündeki sözlerine de sert sözlerle yanıt veren Bahçeli, “Kılıçdaroğlu geçen hafta demiş ki ‘Terörle mücadele ediliyoruz derken demokrasi askıya alınıyor.’ Sayın Kılıçdaroğlu, şu hususu unutma ki tekerimize taş koymaya kalkışanların alınlarını karışlarız. Bunlara karşı olarak çekilmeye hazır keskin bıçak olup ayağa kalkarız. Demokrasinin yolu Diyarbakır’dan geçer diyen Kılıçdaroğlu, senin yolun nereye çıkıyor” ifadelerine yer verdi.

 

HABER MERKEZİ