Bakan Koca: Asistanlarımızın iş yüklerinin farkındayız

Bakan Koca: Asistanlarımızın iş yüklerinin farkındayız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Asistanlarımızın iş yüklerinin farkındayız. Önümüzdeki dönemde reform niteliğinde bir takım yaklaşımlar içinde olacağımızı buradan ifade etmek istiyorum” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Koca, okullarda rastgele yapılan PCR testlerinin ilk sonuçlarının çıktığını belirterek, şunları dile getirdi:

Şu an gündemimizde 12 yaş altı çocuklara aşı yapılması yok. Yapılan taramada toplumdan farklı olarak okul dönemindeki çocuklarda oranın çok yüksek olmadığını gördük. Bunun bazı okullarda 1.1’den 5.9’a kadar değişen oranlarda olduğunu gördük. Tedirgin olunabilecek bir durumun olmadığını tekrar ifade etmek istiyorum.

Asistanların ağır çalışma koşulları

Fahrettin Koca, asistan hekimlerin ağır çalışma koşullarıyla ilgili “Biz asistanlarımızın iş yüklerinin farkındayız. Önümüzdeki dönemde özellikle 4 ay sonra yapılacak sınav dahil olmak üzere uzmanlık sınavı, uzmanlık eğitimi dahil olmak üzere reform niteliğinde bir takım yaklaşımlar içinde olacağımızı buradan ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde trafik kazası geçiren Asistan Hekim Rümeysa Şen’in “36 saat nöbet sistemi” nedeniyle uykuya daldığı belirtilmiş ve ağır çalışma koşulları tepki çekmişti.

HABER MERKEZİ