Bakan Nebati: Bu yolda yürümeye devam edeceğiz

Bakan Nebati: Bu yolda yürümeye devam edeceğiz

Enflasyon oranlarında büyük bir yükseliş yaşanırken ekonominin iyiye gittiğini söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, “Birilerinin bize söylediği ve öğrettiği şeyin dışına çıkıyoruz, bu yolda yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) yönetimi ile bir araya geldi. Yeni ekonomik modele ilişkin eleştiriler sürerken Bakan Nebati, bu yolda yürümeye devam edeceklerini söyleyerek, “Ortodoks politikaları bir tarafa koyduk, artık heterodoks politikalar” dedi.

Toplantıda konuşan Nebati, 20 Aralık tarihinin bir milat olduğunu ifade etti. Döviz kurlarının dengeye kavuştuğunu belirten Nebati, “TL’yi güçlendirecek enstrümanlarımızı sunduk, dönem bu enstrümanları kullanma dönemi. Birilerinin bize söylediği ve öğrettiği şeyin dışına çıkıyoruz, bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Kur artık tartışılır olmaktan çıktı. Döviz kurları dengeye kavuştu. Döviz üzerindeki köpük kısa bir süre içerisinde terse çevrilecek” şeklinde konuştu.

‘İhracatta rekor kırıldı’

Türkiye’nin 2021’de ihracatta tarihi bir rekor kırdığını dile getiren Nebati, “Artık ayda 20 milyar dolar ve üzeri ihracatla yolumuza devam ediyoruz. Türkiye ihracat odaklı büyümeye devam edecek. Büyüme trendi bu yıl da devam edecek. İhracatını artırmak isteyenleri sırtımızda taşıyacağız. Bu yıl tarihi rekorların kırıldığı, yeni ekonomik modelin tamamen uygulanabilir olduğu, daha istikrarlı, Türkiye’nin kazanımlarının en yüksek olduğu yıllardan biri olacak. Bu dönem herkesin kazandığı, ülke paylaşımlarının en müreffeh toplum seviyesinde olacak şekilde gerçekleştirildiği ve önünü gören, hesabını kitabını yapabilen bir dönem olacak, rahat olun” diye konuştu.

 

HABER MERKEZİ