Başak Cengiz’i öldüren Can Göktuğ Boz için ağırlaştırılmış müebbet istendi

Başak Cengiz’i öldüren Can Göktuğ Boz için ağırlaştırılmış müebbet istendi

Başak Cengiz’i samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz için 3 ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İstanbul Ataşehir’de Başak Cengiz’i yolda yürürken samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca iddianame düzenlendi.

Boz hakkında “tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, olaya müdahale etmeye çalışan bir mağduru “silahla tehdit” ve “Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun’a muhalefet” suçlarından toplamda 7 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Ne olmuştu?

Olay, Ataşehir, Barbaros Mahallesi, Karanfil Sokak üzerindeki lüks sitenin önünde 10 Kasım 2021 tarihinde saat 19.00 sıralarında meydana gelmişti. Bir inşaat firmasında mimar olarak çalışan Başak Cengiz, yolda yürürken elinde samuray kılıcı bulunan Can Göktuğ Boz tarafından öldürülmüştü. Şahıs, Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı Anadolu Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilip sorgusu tamamlandıktan sonra tutuklanmıştı.

 

HABER MERKEZİ