Başbakan Yıldırım: MHP’yle ortak kampanya yok, Cumhurbaşkanımız ile koordineli kampanya olacak

Başbakan Yıldırım: MHP’yle ortak kampanya yok, Cumhurbaşkanımız ile koordineli kampanya olacak

HABER MERKEZİ – Başbakan Binali Yıldırım, referandum kampanyasını MHP ile ortak yürütmeyeceklerini, AKP’nin kampanyayı “Cumhurbaşkanı ile koordineli” bir biçimde yürütüleceğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, AKP İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Yıldırım’ın gündeminde ‘Başkanlığı’ içeren Anayasa değişikliği referandumu vardı.

MHP ile birlikte ortak referandum kampanyası düzenlemeyeceklerini belirten Yıldırım, AKP’nin kampanyasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile koordineli olarak yürütüleceğini söyledi.

Referandumla ilgili kesin tarihin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından önümüzdeki günlerde açıklanacağını kaydeden Yıldırım’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Dostluklarımızı artıracağız, düşmanlıklarımızı azaltacağız dedik. Türkiye bölgenin teminatıdır dedik. Türkiye ayakta kalamazsa bölge yok olur gider. İşe komşularla başladık. Rusya ile ilişkilerimizi düzelttik. İsrail ile… Suriye’de ateşkesin sağlanması için Rusya ile, İran ile inisiyatif aldık. Astana’da zirve yaptık, üç ülke mutabakat sağladı.

BM işin içine sokuldu, bundan sonra da siyasi çözüm için çalışmalar yapıldı. Irak’a ziyaret yaptık, ‘Komşuyuz, birbirimize ihtiyacımız var’ dedik. Dolayısıyla Irak ile de Başika, Musul, PKK ile mücadele başta olmak üzere değerlendirdik. Bütün bunları yapınca Türkiye’nin bölgedeki etkinliği de arttı. Bir yıl önce Suriye’de Türkiye’yi hesaba katmayanlar şimdi Türkiye’nin dediğini yapıyorlar. Bu milletimizin gücü, Recep Tayyip Erdoğan’ın gücünden geliyor.

Suriye’de barışın sağlanması için bir yandan da Fırat Kalkanı operasyonu ile amansız bir mücadele veriyoruz. ÖSO’ya destek veriyoruz. Bölgeden terörün temizlenmesi, kardeş Suriye halkının esenliğe kavuşması öncelikli hedefimizdir.

Anayasa değişikliği konusunda TBMM kararını verdi. Aydınlık Türkiye’nin yarınları, devletin bekası için tarihi bir görev yapıyoruz. Milletin dediği olacak dediniz ve milli iradeye sahip çıktınız. AK Parti’nin temsil ettiği birlik ruhunun sergilediği örnek dayanışma daha şimdiden siyasi tarihe geçmiştir. Bütün teşkilatımıza sergiledikleri bu güzel dayanışma ruhu için bir kez daha teşekkür ediyorum.

Türkiye çok uzun zamandır vesayet anayasalarının yol açtığı sorunları çözmeye çalışıyor. 82 Anayasası 18 sefer değişti. Darbe şartlarında hazırlanan bu anayasa maalesef Türkiye’nin bugünkü isteğini karşılayamıyor. Demokrasinin gereğini yerine getiremiyor.

Bu değişikliğin karşısında olanlara söyleyeceğim birkaç söz var. Yıl 2007. AK Parti iktidar. 363 milletvekili var. Bu anayasanın değişmesine karşı mücadele eden AK Parti’ye ‘Sen cumhurbaşkanı seçemezsin’ dediler.

Ana muhalefet partisi o gün kendi fikrini değil, vesayetçilerin sözcülüğünü yaptı. O gün cumhurbaşkanı seçimini engellediler, 367 icadıyla. Vatandaşa gittik, vatandaş sözünü söyledi. ‘Cumhurbaşkanını ben seçeceğim’ dedi. Aslında bizim yaptığımız, orada yarım kalan işi tamamlamak. Bu değişiklik o gün yapılması gerekiyordu. Yapılan eksik kalan kısmı tamamlamaktır. İş bundan ibarettir. Rejim değişiyor, Türkiye elden gidiyor… Onlar kendileri gidiyor.

Kendi ikbal meseleleri için. Türkiye’nin bir yere gittiği yok. Telaşları kendi gelecekleri… Sizin ikbaliniz için Türkiye’nin önün tıkamaya kimsenin hakkı yok. Kaç sefer söyledik, 93 sene evvel Cumhuriyet ilan edildi, 1923’te rejim tartışması sona erdi, nokta.

MHP ile ayrı kampanya yürüteceğiz. Ama bir amaç birliği var. Ortak gidelim, ortak toplantılar yapalım, öyle bir şey yok. AK Parti kendisi gidecek. Cumhurbaşkanımız ile koordinasyon halinde güzel bir kampanya yürüteceğiz