Başbakan’dan ‘anayasa’ açıklaması: Pürüz olur, konuşa konuşa giderilir

Başbakan’dan ‘anayasa’ açıklaması: Pürüz olur, konuşa konuşa giderilir

HABER MERKEZİ – Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişkiliği teklifini bu hafta Meclis’e getirmeye çalıştıklarını ifade etti ve “Pürüz olur, giderilir. Konuşa konuşa insanlar anlaşır” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, gündemdeki konularla ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yıldırım, şöyle konuştu:

Genel Kurul’da bütçeyi görüşmeye başlayacağız. Arkadaşlarımız komisyon çalışmaları sırasında çaba gösterdiler. Önümüzdeki yılda yapacağımız faaliyetleri gözden geçireceğiz.

Bir süreden beri çalışmalarını yürüttüğümüz kısıtlı, sınırlı anayasa değişikliğinde de belirli bir noktaya geldik. Onunla ilgili istişaremizi sürdüreceğiz. Gözden geçirmeler devam ediyor. Karşılıklı arkadaşlarımız görüşüyorlar. Gerek Sayın Bahçeli’ye gerek bize bu görüşmelerin sonucunu rapor ediyorlar. Bizden aldıkları yeni bilgilerle tekrar görüşüyorlar. Bu teklifi AK Parti grubu olarak verinceye kadar da bu görüşmeler devam edecek.

Pürüz olur, giderilir. Konuşa konuşa insanlar anlaşır. Gayet iyi gidiyor. Sınırlı bir değişiklik söz konusu. Her şey belli, hangi maddenin ne zaman yürürlüğe gireceğini göreceksiniz. Bu hafta Meclis’e gelmesi için gayret ediyoruz.

Ekonomiyle ilgili olarak kapsamlı açıklamayı Rusya seyahati dönüşü Perşembe günü yapacağız.

[irp posts=”8560″ name=”Ekonomide alınan ‘tedbirler’ Perşembe günü açıklanacak”]

[irp posts=”8203″ name=”AKP ve MHP ‘başkanlık’ta uzlaştı: Anayasa değişikliği haftaya Meclis’te”]