Beştaş: 6-8 Ekim’de sokağa çıkan paramiliterleri SADAT mı eğitti?

Beştaş: 6-8 Ekim’de sokağa çıkan paramiliterleri SADAT mı eğitti?

Meclis’te konuşan HDP’li Meral Danış Beştaş, “SADAT’ın derin yapılarla ilişkileri nedir? 6-8 Ekim’de sokağa çıkanları, paramiliter güçleri SADAT mı eğitti?” diye sordu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Beştaş’ın gündeminde bugün görülmekte olan Kobani Davası davası vardı.

Kobani davası ile HDP’nin siyaset yapmasının engellenmek istendiğini belirten Beştaş, “Bu dava ile HDP’nin siyaset yapması, demokratik siyasete olan katkıları önlenmek isteniyor. En önemlisi de iktidar, bu dava ile kendi işlediği suçların üstünü örtmek istiyor” dedi.

SADAT’ın derin yapılarla ilişkisi nedir?

“6-8 Ekim’de cinayet işleyenleri, paramiliter güçleri kimler eğitti, SADAT’ın işlediği suçları silahlı eğitimleri görünmez kılanlar neyi gizliyorlar?” diye soran Beştaş, şöyle devam etti:

SADAT’ın derin yapılarla ilişkileri nedir, 6-8 Ekim’de sokağa çıkanlar, paramiliter güçleri SADAT mı eğitti? Bu sorularımızın yanıtını istiyoruz. Deniz Poyraz’ı İzmir’de katledenlerin faillerinin bağlantıları kimlerle var? Bunun açığa çıkmasını istiyoruz. Konya Meram’daki 7 kişilik bir aileyi öldürenlerin SADAT ile bağlantısı nedir? Bu soruların cevabını vermeyerek aynı zamanda suçun da ikrarını yaptıklarını ifade etmek istiyorum. Etkin bir yargılama, adil bir yargılamayla. Çünkü yol iktidara çıkıyor. Oluşturdukları paramiliter yapılara çıkıyor bu soruşturmalar. Bu davalar açılırsa, bu kirli çete ilişkileri ortaya çıkacaktır.

 

HABER MERKEZİ