‘Beyaz yürüyüş’ başladı

‘Beyaz yürüyüş’ başladı

TTB’nin öncü olduğu ve sağlık emekçilerinin özlük hakları ve bağımsızlık başta olmak üzere birçok talebini sıralayacağı Beyaz Yürüyüş başladı.

Salgın döneminde yaşadıkları zorlukları ve sağlık alanındaki sorunların çözümüne dair taleplerini iletmek için Sağlık Bakanlığı’ndan randevu taleplerine karşılık alamayan Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve tabip odalarının “Beyaz Yürüyüş”ü Kadıköy’de başladı.

Onlarca sağlıkçının katıldığı açıklamaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, HDP İstanbul Eşbaşkanı Elif Bulut, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı katıldı.

Açıklamayı okuyan Fincancı, Ankara’ya yürüyüş başlattıklarını aktararak, şu ifadeleri kullandı:

Bu topraklarda hekimlik mesleği tüm değerleriyle birlikte tüketilip, hızla dönen bir çarkın dişlisine dönüştürülmüş durumda. ‘Artık geçinemiyoruz’ diyen meslektaşlarımız, yabancılaştıkları emeklerinin karşılığını alamazken, en ağır işkolunda çalışan işçiden daha uzun saatler boyu hem de ölümüne çalışıyorken, güvenlik alanında görev yapanlar kadar can korkusuyla, şiddete uğrama tehlikesiyle çalışmaya zorlanıp, baskılar, yıldırma ve değersizleştirme ile baş başa bırakılmış durumda. Genç meslektaşlarımız artık bu ülkede hekimlik yapmaktan vazgeçiyor, kendi topraklarını terk edip göçe zorlanıyor. Bu çöküşün bizden götürdüklerini görmek, göstermek de ona karşı mücadele etmek de hepimizin sorumluluğu oldu. Bugün mesleğimize, emeğimize yönelik saldırılara, bize dayatılan karanlığa karşı önlüğümüzün beyazına sahip çıkmak için yürüyüşümüzü başlatıyoruz.

Açıklamanın ardından sağlık emekçileri, kendilerini bekleyen otobüse binip Ankara’ya doğru yola çıktı.

 

HABER MERKEZİ