Bilirkişi: Ordu’da HES’in kamu yararı yok

Bilirkişi: Ordu’da HES’in kamu yararı yok

Ordu’da yapılmak istenen HES’e karşı açılan davada, mahkemenin görevlendirdiği Bilirkişi Heyeti, “kamu yararına” olmadığı tespitinde bulundu.

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV), Gölköy ilçesine bağlı Gölköy, Çatak ve Çetili mahallerinde yapılmak istenen Hidro Elektirik Santrali’ne (HES) karşı açılan davada, mahkeme tarafından görevlendirilen Bilirkişi Heyeti’nin hazırladığı raporda dair yazılı açıklama yaptı. Bilirkişi Heyeti ile birlikte yerinde incelemelere katıldıklarını belirten ORÇEV, hazırlanan raporun mahkeme tarafından dikkate alınması gerektiğinin altını çizdi.

Kamu yararı yok

ORÇEV’in açıklamasında şunlar belirtildi: “10 madde halinde yazılmış olan raporun 10 maddesi de uygunsuzluğu vurgulamaktadır. Hem ÇED dosyasındaki eksiklikler, hem de yeterli inceleme ve açıklamaların olmadığı vurgulanmaktadır. Özellikle iletim tünellerinin planda yeterli gösterilmediği vurgulanmaktadır. Raporun sonuç bölümündeki vurgu bizim için yeterlidir. Rapor, ‘Gerekçeleriyle, dava konusu Kardelen Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı Değişikliği ile 171000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı Değişikliğinin şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yarına uygun olmadığı görüş ve kanaatine varılmıştır. Karar yüce mahkemenizindir…’ biçiminde sonuçlandırılmıştır.”

 

HABER MERKEZİ