Saruhan Oluç: HDP’siz bir denklem kurulamaz

Saruhan Oluç: HDP’siz bir denklem kurulamaz

Binlerce kişinin katıldığı parti kongresinde konuşan HDP’li Saruhan Oluç, Türkiye’de HDP olmadan bir denklemin kurulamayacağını söyleyerek “Anahtar HDP’de” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) kitlesel kongrelere devam ediyor. Adana İl Örgütü, 4’üncü Olağan Kongresi’ni kentte bulunan bir düğün salonunda binlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirdi.

Kongrede konuşan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, koronavirüse (Covid-19) yakalandığı için kongreye katılamayan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın selamlarını iletti. Oluç, salondaki coşku için “Ey Erdoğan, hani bunların mecalleri kalmadı diyordun. Gel de Adana kongresine bak. Gel de halkımızın kararlı duruşuna bak” diye konuştu.

HDP’ye yönelik saldırılara değinen Oluç, “Sizin siyasetiniz çökerken, HDP yükselen bir güç olmaya devam ediyor. İşte HDP budur, işte mücadele budur” dedi.

‘Anahtar HDP’de’

Türkiye’de artık HDP’siz bir denklemin kurulamayacağını belirten Oluç, “Anahtar HDP’de, anahtar sizlerde artık. Onun için iktidar tahammül edemiyor. Bir kez daha söylüyoruz, HDP sadece bir parti değil, ülkenin geleceğinin şekillenmesinden temel bir güçtür” ifadelerine yer verdi.

Faaliyet ve Mali raporların okunmasının ardından seçimde, HDP Adana İl Eş Başkanlığı’na Helin Kaya ve Mehmet Karakış seçildi.

 

HABER MERKEZİ