Bir şarkı | Bahar Çalışkan’dan ‘Ne Yapmalı?’

Bir şarkı | Bahar Çalışkan’dan ‘Ne Yapmalı?’

Sanatçı Bahar Çalışkan’ın ikinci teklisi ‘Ne Yapmalı?’, dinleyici ile buluştu.

Bahar Çalışkan’ın ikinci teklisi ‘Ne Yapmalı’ tüm dijital platformlarda yayınlandı.

Çalışkan bu şarkısı ile dinleyiciyi de cevap bulmaya sevk ediyor ve şunu soruyor: “Birini beklerken hissedilen belirsizlik, insanı hangi kaotik duygulara doğru sürükler?”

Sözü ve müziği kendisine, prodüksiyonu Bahadır Kartal’a ait olan şarkının mixini; Barış Ergün, masterını Adham Farid yaptı.

Vokal kayıtları Mehmet Mert Yüksel tarafından Harems Stüdyoları’nda kaydedilen şarkıya, Uğurhan Özay Back vokal yaptı.

Şarkının klip yönetmenliğini ise Engin Binbaş üstlendi.

Sanatçı, şarkıyı şöyle tanımlıyor:

‘Ne Yapmalı’yı dinlerken sözlerde ve tınılardaki girift duygu geçişlerini çok yakından görüyoruz. Şarkının dinamik yapısı sayesinde bekleme halindeki insanın içinde yıkılan köprüler, kurulan yollar, çekilen sancılar olsa da tüm bu serüvenin sonunda tekrar yüzeye çıkıp nefes almayı başarmasına tanıklık ediyoruz.

‘Ne Yapmalı’yı aşağıdaki linkten dinleyebilirsiniz:

Bahar Çalışkan kimdir?

Saz eşliğinde türküler söylenen bir evde dünyaya gelen sanatçı, ilk sahne deneyimini 2010 yılında, üniversitede dahil olduğu rock grubu ile gerçekleştirdi.

Eğitim hayatı boyunca farklı gruplarda türkü, pop, rock repertuarları ile sahne aldı.

Üniversite eğitimini Kimya Mühendisliği üzerine tamamladı ve her daim içinde yankı bulan ritim ve melodiye kulak verip müzik tutkusunun peşine düştü.

2017 yılında eğitim almak için İstanbul’a yerleşti. Randy Esen, Sibel Köse, Kaan Bıyıkoğlu, Evrim Özşuca gibi önemli müzisyenler ile caz vokal ve armoni alanlarında çalışma fırsatı buldu.

İlk teklisi ‘Solmuş’u 14 Mayıs 2021 tarihinde dinleyicileriyle buluşturan sanatçı halen İstanbul’da yaşamakta olup söz ve beste çalışmalarına devam etmektedir.

 

HABER MERKEZİ