Birsen Kars toprağa verildi

Birsen Kars toprağa verildi

Cezaevlerine 2000 yılında düzenlenen operasyonda ağır yaralanan ve “diri diri yaktılar” sözleriyle hafızalara kazınan Birsen Kars, Gazi Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Türkiye’deki cezaevlerine yönelik 19 Aralık 2000’de düzenlenen ve devlet tarafından “Hayata dönüş” adı verilen operasyonda ağır yaralanan ve “diri diri yaktılar” sözleriyle hafızalara kazınan Birsen Kars, 7 Şubat Pazartesi günü kanser tedavisi gördüğü Almanya’da yaşamını yitirmişti. Dün İstanbul’a getirilen Kars’ın cenazesi, yakınlarına teslim edilmeden polisler tarafından alınıp “otopsi talimatı gelebilir” denilerek Adli Tıp Kurumu’na (ATK) götürüldü.

Bunun üzerine ATK önüne giden Halkın Hukuk Bürosu avukatları ve Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyeleri, gece yarısına kadar ATK önünde bekledi. Avukatların ve ailelerin bekleyişi sonrası gece saatlerinde Kars’ın cenazesi verildi. Cenaze buradan alınıp Gazi Cemevi’ne götürülürken, cemevine giden kitleye müdahale eden polis 20 kişiyi gözaltına aldı.

Dün geceden bu yana Kars’ın cenazesi Cemevi’nde bekletildi. Konuya ilişkin sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunan TAYAD, gözaltına alınanlar serbest bırakılıncaya kadar cenazeyi defnetmeyeceklerini açıkladı.

Gözaltına alınanlar sağlık kontrollerinin ardından serbest bırakıldı.

Ardından ise Gazi cemevinde tören gerçekleştirildi. Tören sırasında ise Cemevi’nin çevresi polis ablukası altına alındı. Burada yapılan törenin ardından cenaze Gazi mezarlığına doğru yola çıkarıldı.

Birsen Kars, slogan ve marşlar eşliğinde Gazi Mezarlığı’nda defnedildi.

 

HABER MERKEZİ