Boğaziçi Direnişçileri: Ajanlaştırmaya boyun eğmeyeceğiz

Boğaziçi Direnişçileri: Ajanlaştırmaya boyun eğmeyeceğiz

Kendilerine yönelik gözaltı, baskı ve ajanlaştırma politikalarına karşı açıklama yapan Boğaziçi Üniversitesi Direnişçileri, “Baskılarınız, ajanlık dayatmalarınız, gözaltlarınız bu çürümüş sisteminizi koruyamaz. Direnişimizi ve örgütlülüğümüzü büyüterek kazanacağız. Öğrencilere yönelik her saldırının sorumlusu İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğü ve devlettir” dedi.

Boğaziçi Direnişçileri, öğrencilere yönelik ajanlaştırma ve polis takibine karşı İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi.

Açıklamaya çok sayıda öğrencinin yanı sıra akademisyenler de katıldı. Boğaziçi Direnişçilerinden Enes Gözüküçük, üniversitede 11 aydır eylemlerinin sürdüğünü hatırlatarak, 5 Ocak’ta öğrencilere yapan operasyonu anlattı.

Operasyonla eylemlerinin sabote edilmeye çalışıldığını belirten Gözüküçük, şunları söyledi:

Yaklaşık 4 ayda 800 öğrenci gözaltına alınırken şu ana kadar 13 öğrenci tutuklanmış, Berke ve Perit hala tutuklu bulunmaktadır. Akademiyi tahakküm altına almaya çalışan Saray’a da kayyum rektörlere de boyun eğmeyeceğiz. Öğrenciler, akademisyenler, aileler, işçiler olarak haklı taleplerimizin arkasında direnişe devam edeceğiz. Meşruluğumuz karşısında gayrimeşru yönetimlerini korumak için geçmişte ‘devrik kayyım’ Melih Bulu da bugünkü kayyum Naci ve kayyım yönetimi de yanlarında polis ve özel güvenlik ordusu ile gezmektedir. Biz gücümüzü haklılığımızdan alıyoruz ve baskılarla yılmıyoruz.

11 aylık direnişleri boyunca gözaltı esnalarında onlarca arkadaşlarının ajanlık dayatmasına maruz kaldığına dikkat çeken Gözüküçük, sözlerini şöyle sürdürdü:

Kampüs içinde ve Boğaziçi üniversitesinin bulunduğu Hisarüstü Mahallesi’nde polis ablukası devam ederken bu alanlarda da polis takibine, tacizine hem öğrenciler, akademisyenler, işçiler, esnaflar, mahalle halkı olarak maruz bırakıldık ve hala maruz kalıyoruz. Bizler boyun eğmeyenler ve insanca bir yaşam için, özgür demokratik üniversite için mücadele edenleriz. Baskılarınız, ajanlık dayatmalarınız, gözaltlarınız bu çürümüş sisteminizi koruyamaz. Direnişimizi ve örgütlülüğümüzü büyüterek kazanacağız. Öğrencilere yönelik her saldırının sorumlusu İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğü ve devlettir.