Boğaziçili 2 öğrenci tutuklandı

Boğaziçili 2 öğrenci tutuklandı

Gözaltına alınan 10 Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinden 2’si tutuklandı.

Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan rektör Prof. Dr. Naci İnci’nin atamasına karşı dün düzenlenen protesto eyleminde 4 öğrenci gözaltına alındı.

Gözaltılar üzerine Güney Kampüs önene gelerek oturma eylemi düzenleyen öğrencilerin etrafı polis tarafından ablukaya alındı. Burada da 6 öğrenci gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Öğrencilerden Muhammed Çelik, İsmail Gürler ve Deniz Çakan emniyetteki ifade işlemlerinin ardından hastane kontrolleri sağlanarak serbest bırakıldı. Geriye kalan öğrencilerden Enis Berke Gök, Nazmiye Gizem Sert, Eftelya Koyuncu, Mehmet Velat İnci, Kaan Bozgül, Elif Bayburt ve Caner Perit Özen ifadeleri alınmak üzere gece boyunca gözaltında tutuldu.

İnci suç duyurusunda bulundu

Naci İnci’nin gözaltında bulunan öğrenciler hakkında kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğunu öğrenildi.

Emniyette öğrencilerin, “hakaret etmek”, “kamu malına zarar vermek”, “toplantı ve gösteri yürüyüşü kanununa muhalefet etmek” ve “görevli memura görevini yaptırmamak” iddiasıyla ifadelerini alındı. Öğrenciler, gün içinde ifadeleri alınmak üzere Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne getirildi.

2 tutuklama

Burada savcılıkta ifadeleri alınan öğrencilerden Koyuncu, Sert, İnci ve Bozgül adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Enis Berke Gök “Kamu malına zarar vermek” ve “Toplantı ve gösteri kanuna muhalefet etmek”ten, Elif Bayburt ve Caner Perit Özen de “Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet etmek” gerekçesiyle tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Hakimliğe sevk edilen Elif Bayburt adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Enis Berke Gök ve Caner Perit Özen ise tutuklandı.

HABER MERKEZİ