‘Bu bütçe Türkiye’ye yapılan bir kumpas bütçesidir’

‘Bu bütçe Türkiye’ye yapılan bir kumpas bütçesidir’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2022 bütçesi için Meclis’te yaptığı konuşma, AKP’liler tarafından sık sık bölündü. Kılıçdaroğlu, “Bu bütçe Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılmış bir kumpas bütçesidir” dedi.

2022 yılı bütçe görüşmelerinde kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasına AK Parti grubu milletvekilleri sık sık müdahale etti. AK Partili bir milletvekili oturduğu yerden Kılıçdaroğlu’na aday olup olmadığını sordu. Bunu üzerine Kılıçdaroğlu, “Benim adaylığım neden seni bu kadar ilgilendiriyor. Geliyor gelmekte olan” diye yanıt verdi daha sonra konuşmasına devam etti. Kılıçdaroğlu konuşmasında 2022 bütçesi hakkında, şunları söyledi:

“Bu bütçe, milletin alın terini sömüren bir bütçedir. Bu bütçe, fakirden alıp zengine veren bir bütçedir. Bu bütçe, Türkiye Cumhuriyet Devleti’nin fakirleştiren bir bütçedir. Bu bütçe, Türkiye Cumhuriyet Devleti’ne yapılmış bir kumpas bütçesidir.”

‘Merkez Bankası’nı iğdiş ettiler’

“Merkez Bankası’nı iğdiş ettiler” diyen Kılıçdaroğlu, ” şunları konuştu:

“Erdoğan, bir kararname çıkardı, Fiyat İstikrar Komitesi kuruyorum. Merkez Bankası’ndan bu yetkiyi alıp, kendi kurduğu kurula verdi. Peki bu komite kaç kez toplandı? Bir kere bile toplanmadı. Bunu söylüyoruz, üzülüyorsunuz. Acıdır gerçekler” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Damat ile kayın peder ne yaptılar 128 milyar doları? Tüyü bitmemiş yetimin hakkını sormak benim de görevim sizin de göreviniz. Sizin sormanız lazım. Kime sattın 128 milyar doları?

Şu soruyu sordunuz mu acaba kendinize; “ben kendi vatandaşımdan niye dolarla borçlanıyorum? Bu ülkenin kendi parası yok mu?” Bunların hiçbiri milli değil, oturan bakanların hiçbiri de milli değil. Kitabını yazmışlar. Evet yazmışlar: Türk lirası nasıl pul edilir, kitabını yazdılar.”

‘Uyuşturucu baronlarına arka çıktılar’

“Uyuşturucu baronlarına arka çıktılar” diyen Kılıçdaroğlu, “Zindaşti’yi kim çıkardı hapisten? Tonlarca kokain yakalanıyor, savcı cesaret edip soruşturma açamıyor” dedi. Kendisine sataşan AK Parti sıralarına Kılıçdaroğlu, “Uyuşturucu gelmedi diyor. Konteyner numaraları bile yayınlandı, bu kadar mı habersizsin” ifadelerini kullandı.

‘Yeliz konuşuyor’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, konuşmasında kendisine sataşan AK Partili vekil Ahmet Hamdi Çamlı’ya tepki gösterdi ve “Arkadaşlar, ‘Yeliz’ konuşuyor” diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun, konuşmasında yurt dışı kaynaklı kredileri eleştirirken yaptığı hareket tartışma yarattı. Bunu küfür olarak nitelendiren AK Parti milletvekilleri ayağa kalkarak, sıralara vurarak tepki gösterdi. Konuşma bitiminde AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal Meclis iç tüzüğüne göre Kılıçdaroğlu’na işlem yapılmasını istedi. Bunun üzerine Meclis Başkanı Mustafa Şentop görüntüleri izleyip karar vereceğini söyledi. Birleşime bir süre ara verildi.

HABER MERKEZİ