Buldan: Ezilenin, yok sayılanın, zulme uğrayanın yanındayız

Buldan: Ezilenin, yok sayılanın, zulme uğrayanın yanındayız

Partisinin 9’uncu kuruluş kutlamalarında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, binbir emekle bugünlere gelindiğini belirterek, “Kim ezilmiş, yok sayılmışsa, zulme uğramışsa biz onun yanında olduk, olmaya devam edeceğiz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 9’uncu kuruluş yıldönümü dolayısıyla İstanbul’un Esenyurt, Sancaktepe ve Esenler ilçelerinde kutlama etkinliği düzenledi.

Esenyurt’ta yapılan etkinliğe HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP milletvekili Züleyha Gülüm ve birçok sivil toplum örgütü temsilcisi ile yurttaş katıldı.

Burada söz alan HDP’li Züleyha Gülüm, HDP’nin bulunduğu konuma işaret ederek, bu konumda verilen mücadele ve bedeller sayesinde gelindiğini ifade etti.

‘Bedeller bizi bugüne getirdi’

Ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, binbir emekle 9’uncu yıla girdiklerini söyledi.

Mücadelelerini ilmek ilmek örerek bu günlere geldiklerini paylaşan Buldan, şunları söyledi:

Geçmişte büyük bedeller ödeyerek, bu partinin buraya gelmesini sağlayan yüzlerce binlerce arkadaşımızın emeğinin olduğunu biliyoruz. O yüzden yaşımız 9 değil yaşımız 90’lardan da fazla. Dolayısıyla ben bu yaş gününde bir kez daha bu uğurda emek veren, bedel ödeyen, yaşamını yitiren, bugün aramızda olmayan cezaevlerinde olan, toprağa düşen binlerce insana buradan sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Onların emeğidir bizleri bugünlere getiren. Onların ödediği bedeldir bizleri bugünlere getiren. Onların mücadele azmidir bizleri bu kadar büyüten bizleri var eden.

‘Barikatları ezdik’

HDP’nin kurulduğu günden beri belli ilkelerle bugünlere geldiğini aktaran Buldan, Türkiye’ye adaleti, barışı ve özgürlüğü getirmek için yola çıktıklarını ifade etti.

Bugün hala aynı noktada olduklarını aktaran Buldan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu 9 yıllık süreç içerisinde bu ülkeye demokrasiyi adaleti ve barışı ama aynı zamanda özgürlükleri getirmek için büyük bir mücadele verdiğimizi ifade etmek isterim. Biz yola çıktığımızda HDP’nin kuruluş tarihinde bu ülkeye barışı getireceğiz dediğimiz zaman, ‘buda nereden çıktı hayal ve rüya görüyorlar’ demişlerdi. Biz, bu ülkeye demokrasiyi, özgürlükleri getireceğiz dediğimizde, onlar ‘hayal kurmaya rüya görmeye devam etsinler’ dediler. Ama biz halkımızın bu hayalini gerçekleştirmek için ödenmesi gereken bir bedel varsa ödemeye hazırız. AKP hükümeti her türlü baskı ve engelleme ile bunun önüne geçmeye çalıştı. Biz dinlemedik. Önümüze çıkan bütün barikatları eze eze, yıka yıka halkımızla birlikte olmaya çalıştık. Fabrikalarda, tarlalarda, alanlarda, sokaklarda, meydanlarda kim ezilmişse, kim yok sayılmışsa, kim ötekileştirilmişse, kim zulme uğramışsa, faşizme uğramışsa işte biz onun yanında olduk, onun yanında olmaya devam edeceğiz.

‘Umut HDP’de’

HDP’nin aynı zamanda kadınların partisi olduğunu söyleyen Buldan, her türlü engeli aşacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

On binlerdik baskı uyguladılar, yok edeceğiz, dediler biz daha da büyüdük yüz binler olduk. Yüzbinlerdik baskı uyguladılar, şiddet uyguladılar, “bitireceğiz, kapatacağız” dediler biz milyonlar olduk. Şimdi milyonları kapatacağız diyorlar. Kapatma davası açtılar. Bir kumpas davası açtılar. HDP’nin önündeki kapatma davasının önüne Türkiye halklarının direngen gücüyle set öreceğiz ve HDP’nin kapatılmasına asla izin vermeyeceğiz. HDP kapatılacak bir parti değil. Bugün Türkiye halklarına en büyük cesareti, en büyük umudu veren parti HDP’dir.

Buldan, konuşmasının sonunda parti üyelerine erken seçime hazır olmaları gerektiği çağrısında bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından kutlama, söylenen şarkılar eşliğine son buldu.

Sancaktepe: Mazlum Doğan’ın cesaretiyle mücadele sürüyor

Sancaktepe ve Esenler’de de kuruluş kutlamasına HDP, CHP ve TİP’li vekiller katıldı.

Sancaktepe’de konuşan İstanbul İl Eş Başkanı Erdal Avcı, HDP’nin Mazlum Doğan’ın cesaretiyle mücadelesini sürdürdüğünü belirtti.

Ardından söz alan HDP’li Dilşat Canbaz Kaya, Türkiye’nin dört bir yanında olduklarını ve büyük bir parti olduklarını söyledi.

Esenler: Köklü geleneğe sahibiz

Esenler’deki düzenlenen etkinlikte konuşan Ferhat Encü ise, HDP’nin sadece dokuz yılla sınırlı olmadığını çok daha köklü bir geleneğe sahip olduğuna dikkat çekti.

Konuşmaların ardından etkinlik Grup Vardiya ve Grup Zana’nın şarkıları eşliğinde halaylarla son buldu.

HABER MERKEZİ