Buldan: Kenan Evren’leriniz başaramadı, Tansu Çiller’iniz başaramadı, ağababalarınız başaramadı siz de başaramayacaksınız

Buldan: Kenan Evren’leriniz başaramadı, Tansu Çiller’iniz başaramadı, ağababalarınız başaramadı siz de başaramayacaksınız

Mersin’de konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan,  “İktidara buradan şunu söylemek istiyorum, ne yaparsanız yapın asla başaramayacaksınız, asla kazanamayacaksınız. Kenan Evren’leriniz başaramadı, Tansu Çiller’iniz başaramadı, ağababalarınız başaramadı siz de başaramayacaksınız, siz de kazanamayacaksınız. HDP’siz bir siyaset rüyanız asla gerçekleşmeyecek” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü, Eş Genel Başkanları Pervin Buldan’ın katılımıyla “Şimdi HDP zamanı” sloganıyla 4’üncü Olağan Kongresi’ni düzenledi. Kongreye katılan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan konuşma yaptı.

Buldan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

‘HDP yıkılmayacak bir köktür’

“HDP tutunulacak bir daldır ama aynı zamanda yıkılmayacak sağlam bir köktür. Türkiye siyaseti içerisinde bir çözüm adresidir. Toplumu ve ülkeyi karanlığa kuşatmak isteyen ve kendi çıkarları için her türlü kötülüğü yapan bu zihniyete karşı özellikle HDP’nin hedef alındığı bu son dönemlerde bizim bütün bu zorluklara, zalimliklere, karanlık dönemlere ve halkımıza karşı uygulanan bütün zalimliklere karşı bir umut yarattık. ”

‘İktidarın hedefi zalimliktir’

“Biz biliyoruz ki bu iktidarın hedefi karanlıktır, zulümdür, zalimliktir. Türkiye’nin geleceğini savunan bir parti olarak bu gücümüzle irademizle, mücadelemizle Türkiye’yi daha iyi bir noktaya getireceğimize buradan bir kez daha söz veriyoruz. Onlar Türkiye toplumunun önüne inkarcı ve imhacı bir karanlık sistem koydular. Onların önünde en büyük engellin HDP olduğunu çok iyi biliyoruz. Onların bize saldırmalarının tek nedeninin bu olduğunu çok iyi biliyoruz.”

‘Cumhurbaşkanı hayal görmeye devam etsin’

“Hani bir cumhurbaşkanı var ya, diyor artık mecalleri kalmadı ve salonları dolduramıyorlar.  O, hayal görmeye devam etsin ama gerçek buradadır, gerçek Mersin’dedir, Adana’dadır, Diyarbakır’dadır, gerçek Dersim’dedir, Serhat’tadır, Botan’dadır. ‘Miting yapacak mecalleri kalmadı’ diyenler, gelsinler bu salonları görsünler. Sadece kongrelerimize değil, ebetteki şimdi Mart ayına girdik. 8 Mart’ta, 21 Mart Newroz’unda alanlara, meydanlara baksınlar. 8 Mart’ta kadın buluşmalarına baksınlar. HDP’nin mecali kaldı mı kalmadı mı? Onlar bu rüyaları görmeye devam etsinler, HDP’yi çabuk pes edecek, çabuk sinecek, partilerinin kapısını kapatacak bir parti zannettiler. Yanılacaklar. HDP baskılarla, tehditlerle, saldırılarla, siyaset yapmaz ve güç olmaz olamaz dediler. Yanlış hesap yaptılar ve yanlış hesap yapmaya devam ediyorlar. Yanlış hesabın Bağdat’tan değil, Mersin’den, Amed’ten, Batman’dan, Dersim’den, Botan’dan geri döndüğünü hep birlikte görüyoruz.”

‘Onların yanlış hesapları tutmadı, tutmayacak’

  “Onların yanlış hesapları tutmadı, tutmayacak. Biz birlerin bin olacağını, yüzbinlerin milyonlar olacağını onlara gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz. Tüm hesapları şaştı, şaşmaya da devam edecek. HDP onları şaşırtmaya devam edecek. Buradan onlara sesleniyoruz: Bizi izlemeye devam edin. Çünkü biz gücümüzü; mazlum halkımızdan ezilenlerden kadınlardan ve gençlerden, aynı zamanda işçilerden emekçilerden mücadele eden direnen halkımızdan alıyoruz. HDP gerçekliği budur ve bu gerçekliğin artık herkes farkında olmalı.”

‘Varsa cesaretiniz karşımıza siyasetle çıkın’

 “Sandıkta bizi yenemediklerini gördüler ve anladılar. Bu sebeplerden dolayı iki tane kumpas davası açtılar. Bir tanesi Kobani Kumpas Davası, diğeri de HDP kapatma davası. Hani Türkiye’de kapatmalar yasaklanmıştı ya, ama yasak deyince HDP’yi bunun dışında tutan bir anlayışla karşı karşıyayız. Yine iki ortak AKP ve MHP’nin ortaklığında; ortak kumpas davasıyla karşı karşıya olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Büyük ortak, ekonominin kitabını yazıyor, diğer küçük ortak da HDP’nin kitabını yazıyor. AKP ekonomi kitabını yazarken MHP yazacak başka bir şey bulamadığı için, sadece HDP ile uğraştığı için, HDP’nin kitabını yazmaya başladılar. HDP’den bir şey anlasalar, aslında mesele yok ama HDP’yi zerre kadar anlamadıklarını çok iyi biliyoruz. Fakat yazdıkları kitaplar, oluşturdukları iddianameler, sahte deliller, sahte tanıklarla karşımıza çıkmışlar. Hem siyasi kumpas davalarını karşımıza koymuşlar hem de HDP’nin kapatılması için ortak bir tavır almışlar. Bu her iki davanın savcısı da AKP ve MHP’dir. Halkımız bunu çok iyi bilmelidir. Varsa cesaretiniz karşımıza kumpas davalarla değil, siyaseten çıkın.”

 ‘Saldırıların nereden kaynaklandığını biliyoruz’

  “Neredeyse her gün bir il örgütümüze, bir ilçe örgütümüze ya da belde örgütümüze saldırılar yapılıyor. İnsanlar gözaltına alınıyor, tutuklanıyor. Bu saldırıların da nereden kaynaklandığını, nereden yapıldığını hepimiz biliyoruz. Bu ülkede çeteler ortalıkta dolaşırken, mafya ortada dolaşırken, IŞİD’liler ve suç örgütleri ortada dolaşırken; partimizin il örgütlerine yapılan saldırıların nereden kaynaklandığını hepimiz görüyor ve biliyoruz.”

‘HDP’siz bir siyaset rüyanız asla gerçekleşmeyecek’

 “Ne yaparsanız yapın asla başaramayacaksınız asla kazanamayacaksınız. Kenan Evren’leriniz, Tansu Çiller’leriniz, ağa babalarınız başaramadı siz de başaramayacaksınız, kazanamayacaksınız. Sizin yaratmak istediğiniz HDP’siz bir Türkiye, HDP’siz bir parlamento, HDP’siz bir siyaset rüyanız asla gerçekleşmeyecek.”

‘Tek bir HDP’li bile kalsa, ant olsun ki HDP’nin kapıları kapanmayacak’

 “Tek bir HDP’li bile kalsa, ant olsun ki HDP’nin kapıları kapanmayacak ve bu kapılara asla kilit vurulmayacak. HDP bayrağı asla yere düşmeyecek. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Onların bize olan öfkesini çok iyi biliyoruz. Kürt düşmanlığı yürüttüklerini çok iyi biliyoruz. Bu ülkede kadın düşmanlığı yarattıklarını çok iyi biliyoruz. Bugüne değin Kürt düşmanlığı yaparak zafer kazanan hiçbir iktidarı görmedik bunu siz de asla başaramayacaksınız asla kazanamayacaksınız. Bunun böyle bilinmesi lazım.”

 ‘Ülkeyi ne hale getirdiklerini hep birlikte görüyoruz’

“Onlar bizimle uğraşmaya devam etsinler ama bizim gündemimiz halkımızın sorunları ve gündemidir. Ülkeyi ne hale getirdiklerini hep birlikte görüyoruz. Bu iktidarın bir zam ve zulüm iktidarı olduğunu biliyoruz. Hayatı yaşanmaz hale getirdiler ve insanları beslenme ile ısınma arasında bir tercihe sürükleyen iktidar ülkeyi felakete sürüklüyor. İnsanlarda yaşama sevinci bırakmayan bir iktidar bir iktidar var. Türkiye toplumunun insanların yüzünde umut bırakmadılar, yaşama sevinci bırakmadılar, gözlerindeki ışıltıyı söndürmeye sebep oldular. Bugün Türkiye tarihinin en yüksek zamları ve faturalarıyla yüksek vergilerle karşı karşıya kaldı. Belki de tarihte ilk kez böyle bir şey yaşandı; bu da AKP ve MHP iktidarının dönemine denk geldi. Bu utanç size yeter, bu utançla yaşamaya devam edin.”

 Kürt sorunu çözümü için muhatap

 “Bakıyoruz sorunlar orta yerde duruyor. Bu ülkenin en büyük sorunlarından biri olan Kürt sorununu tecrit ve inkârla çözmeye çalışan bir iktidara, Kürt sorununun hala sürdüğünü buradan vurgulamak istiyorum. Kürt sorunu tecritle çözülecek bir sorun asla değildir. Bugün başta İmralı Cezaevi olmak üzere birçok cezaevinde tecrit ve hukuksuzlukların olduğunu biliyoruz. Ama bu sorunun çözümü için de Kürt sorunun çözümü için de Kürtlerin de HDP’nin de özellikle muhatap alınması gerekiyor. Kürtler ve HDP olmadan, İmralı olmadan bu sorunun çözülemeyeceğini herkesin çok iyi bilmesini buradan hatırlatmak istiyorum.”

Saldırının yapıldığı HDP Yüreğir İlçe Örgütü’ne ziyaret

Mersin’deki kongrenin ardından Buldan, 16 Şubat’ta kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin saldırısına uğrayan partisinin Yüreğir İlçe Örgütü binasını ziyaret etti. Buldan’ın gelişi ile birlikte toplanan çok sayıda kişi parti binası önünde toplanarak, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “İnadına HDP inadına özgürlük” ve “Korkmuyoruz,  duymuyorum, itaat etmiyoruz” sloganları attı. Saldırıya uğrayan parti binası önünde açıklama yapan Buldan, saldırıyı nefretle kınadığını ve saldırıların kimler tarafından organize edildiğinin kendileri tarafından bilindiğini söyledi.

Özellikle daha önceki saldırılarda olduğu gibi saldırıların soruşturulmamasın ve saldırıyı yapanların yakalanmamasının bir başka saldırıyı tetiklediğine dikkat çeken Buldan, “Bunu İzmir’de Deniz Poyraz arkadaşımızın katledilmesi ile sonuçlanan saldırıdan tanıyoruz. Sadece İzmir’de değil, hemen arkasında İstanbul HDP Bahçelievler İlçe Örgütümüze yapılan saldırıyı da biliyoruz. Ama bütün bu saldırıları gerçekleştirenlerin Roboski Katliamı’nın, Suruç  Katliamı’nın Ankara Gar Katliam’ının Çorum katliamlarının, Sivas  katliamlarının, Zilan katliamlarının ve bunu organize edenlerin zihniyeti olduğunu da çok iyi biliyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ