Buldan: Kirli işlerinizin üstünü açtığınız davalarla örtemezsiniz

Buldan: Kirli işlerinizin üstünü açtığınız davalarla örtemezsiniz

İktidarın, kirli işlerinin üstünü Kobane ve HDP’yi kapatma davasıyla kapatamayacağını belirten HDP Eş Genel Başkanı Buldan, “Komplocular değil, dimdik ayakta duran irade kazanacaktır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Buldan, konuşmasına Dersim’de katledilişlerinin 84’üncü yılında Seyit Rıza ve arkadaşlarını anarak başladı.

Ahmet Kaya’nın ölüm yıldönümü olduğunu hatırlatan Buldan, “Ahmet Kaya’ya saldırı henüz bitmiş değildir. Paris’teki mezarına yine saldırdılar. Şiddetle kınıyor ve yapanları lanetliyorum. Bu insanlıktan nasibini almamış, faşist zihniyetli insanların mezarlara saldırısının kaynağını iyi biliyoruz. Bunun sorumluları, mezardan annelerimizi çıkartanlarla pozlar verenlerdir” dedi.

‘Dava değil kumpas’

Kobane Davası’na ilişkin de konuşan Buldan, şu ifadeleri kullandı:

Seyit Rıza’nın ‘başa çıkamadım’ dediği oyunların günümüzdeki versiyonlarından biri biliyorsunuz Kobane Komplosudur. Adı dava olabilir ama kendisi bir komplodur, kumpastır. İktidar bloğunun, partimize, geleneğimize, demokratik siyasetteki varlığımıza ve halkların ortak gelecek umuduna karşı Saray’da kurduğu siyasi bir komplodur. Komplo olduğunu kanıtlamaya gerek yoktur. Davanın her aşaması, dosyada yer alan belgelerin her biri acemice, panikle tezgâhlanan kumpası kanıtlamaya yeter de artar bile… Suçlusunuz, kirlisiniz, suçlarınızı, kirli işlerinizi Kobane davasıyla örtemezsiniz. Örtemeyeceksiniz. 17-25 Aralık’ın üzerini 6-8 Ekim’le örtemeyeceksiniz. Kumpası kuranların tek dayanağı sahte gizli tanık yalanlarıdır. Arkadaşlarımızın dayanağı ise hakikattir. İşte bu dava aynı zamanda bir hakikat davasıdır. Ve sonunda hakikat kazanacaktır.

HABER MERKEZİ