Bülent Arınç: Ortalık kimlere kaldı

Bülent Arınç: Ortalık kimlere kaldı

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç “Eskiden birbirimizi tamamlayan bir kadroyduk biz. Abdullah Bey’in eksiğini Bülent, Bülent’in eksiğini Tayyip Bey kapattırdı. Şimdi kimlere kaldı görüyorsunuz. Arabasında kokain çeken adamı genel merkeze almışsın” dedi.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Öze Dönüş Platformu tarafından düzenlenen kahvaltıda gençlerle bir araya geldi. Independent Türkçe’den Can Bursalı’nın haberine göre Arınç, “Millet İttifakı seçim kazanırsa Türkiye’de kaos olmaz mı?” sorusuna şu yanıtı verdi:

Ben konuya Millet İttifakı, Cumhur İttifakı diye bakmayayım. 1974’te CHP ile biz, yani MSP ile ittifak kurdu. O dönem bu koalisyona olmaz deniyordu. Bal gibi de oldu. İttifakların temeli 1991’de atıldı. Kendi ittifakını kuran bir parti, karşısındakine kötü sözler söylememeli. Millet – zillet lafını doğru bulmuyorum. Oradan da biri çıkar size çamur der.

‘Kokain çekeni genel merkeze almışsın’

Arınç, “Kutuplaşmanın en aza inmesi için ne yapılmalı” sorusuna, “Siyasetin dili yumuşak olmalı, herkesi kucaklamalı. Eskiden birbirimizi tamamlayan bir kadroyduk biz. Abdullah Bey’in eksiğini Bülent, Bülent’in eksiğini Tayyip Bey kapattırdı. Şimdi kimlere kaldı görüyorsunuz. Arabasında kokain çeken adamı genel merkeze almışsın. Ben olsam 30 kilometre yakına yaklaştırmam” sözleriyle yanıt verdi.

Kendisini hala AKP’li olarak tanımladığını ve bir yere gitmediğini söyleyen Arınç, “Yaptıklarımla iftihar ediyorum. 2015 sonrasında olmadığım için hiçbir mesuliyet kabul etmiyorum” dedi.

 

HABER MERKEZİ