Çabalar sonuçsuz kaldı: Görüşme ayarlanamadı

Çabalar sonuçsuz kaldı: Görüşme ayarlanamadı

Katar’da bulunan Erdoğan ile Suudi Veliaht Prensi Muhammed Selman arasında görüşme ayarlanmaya çalışıldığı ama “programların uyuşmaması” nedeniyle bunun gerçekleşmediği bildirildi.

Ekonomide yaşanan krizin ardından çeşitli arayışlara giren AKP iktidarı, körfez ülkeleriyle diplomasi trafiği başlattı.  Önce Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile sonrasında ise Katar ile temasa geçen Erdoğan yönetiminin Suudi Arabistan ile de başlatmak istediği görüşme trafiğinin başarısız olduğu öğrenildi.

Reuters ajansının haberine göre bugün Katar temaslarına başlayan Recep Tayyip Erdoğan, Körfez turuna çıkan ve yarın da Katar’da olması beklenen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman (MbS) ile görüşmek istedi ama “programların uyuşmaması” nedeniyle bu plan hayata geçirilemedi.

Biri Türk, biri de bir Körfez ülkesinden iki kaynak, Katar’da ikili arasında görüşme ayarlanması için görüşmeler yapıldığını aktardı. Ancak ismi açıklanmayan Türk yetkili, “Programlar uyuşmadı. Bu hafta kapsamlı bir görüşme yapılacak gibi görünmüyor” dedi.

Öte yandan yetkili programların uyuşması halinde böyle bir görüşmenin yakın zamanda yapılabileceğini söyleyip “bölgesel sorunlar çözüldükçe çok sayıda işbirliği fırsatı olacağını” belirtti. Görüşme gerçekleşirse Erdoğan ve MbS, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülmesinin ardından ilk kez bir araya gelmiş olacak.

HABER MERKEZİ