Camide çocuğa cinsel istismarda bulunan imam tutuklandı: 41 yıl hapis cezası ile yargılanacak 

Camide çocuğa cinsel istismarda bulunan imam tutuklandı: 41 yıl hapis cezası ile yargılanacak 

Diyarbakır’da camiye giden 9 yaşındaki erkek çocuğa cinsel istismarda bulunan cami imamı hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. İmam 41 yıl hapis cezası ile yargılanacak.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan bir camide imam tarafından 9 yaşındaki bir erkek çocuğa cinsel istismarda bulundu. Artı Gerçek’ten Remzi Budancır’ın haberine göre, istismar, çocuğun başına geldiklerini ailesine anlatması ile ortaya çıktı. Ailesinin şikâyeti üzerine cami imamı 51 yaşındaki K.Ö gözaltına alındı. “Hürriyetten yoksun kılıp cebir kullanarak nitelikli cinsel istismar” ile suçlanan K.Ö, Diyarbakır Sulh Ceza Hâkimliği kararıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

‘41 yıl hapis cezası istendi’

Cinsel istismar olayı ile ilgili hazırlanan iddianame Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, 51 yaşındaki K.Ö’nün kamu görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanarak ‘Cebir ile çocuğu cinsel amaçlı olarak hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘Nitelikli cinsel istismar suçuna cebir kullanmak suretiyle teşebbüs etme’  suçundan cezalandırılması istendi. Tutuklu olan cami imamı K.Ö hakkında 41 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Çocuk uğradığı istismarı ailesine anlattı

İddianamede istismar olayına ilişkin detaylar yer aldı. Cinsel istismarın 24 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleştiğinin belirtildiği iddianamede, mağdur çocuk C.D’nin ifadelerine yer verildi. Çocuğun caminin karşısında bulunan evde oturduğu, çocuğun söz konusu camiye gidip geldiği tespitinin yer aldığı iddianamede cinsel istismarın saat 17.00-18-00 sıralarında cami içerisinde bulunan imam odasında gerçekleştiği belirtildi. K.Ö’nün mağdur çocuğu cami içerisinde bulunan imam odasına götürüp kapıyı kilitleyerek cinsel amaçlı olarak çocuğu hürriyetinden yoksun bıraktığı, akabinde şüphelinin yine aynı şekilde nüfuzu kötüye kullanarak cebir ile mağdur çocuğa cinsel istismar da bulunduğu belirtildi. Çocuğun cinsel istismar girişimine karşı direnmesi üzerine nitelikli cinsel istismar suçunun teşebbüs aşamasında kaldığının ifade edildiği iddianamede, çocuğun yaşanan olayları aile bireylerine aktarmasının ardan olayın ortaya çıktığına dikkat çekildi.

İddianamede çocuğun Çocuk İzlem Merkezinde alınan ifadesine de yer verildi. Cinsel istismar girişimini anlatan C.D, cami imamı K.Ö’nün kendisini camiye çağırıp imam odasına götürdüğünü, ışıkları kapatarak kendisine cinsel istismar girişiminde bulunduğunu aktardı. Müşteki sıfatıyla ifadesi alınan C.D’nin ailesi imamdan şikayetçi oldu.

Cami görevlisi: Çocuk tedirgindi

İddianameye göre istismarın olduğu cami içinde kamera yoktu. Çevrede bulunan iş yeri sahipleri ve cami görevlisi olarak çalışan M.K.’nin tanık sıfatıyla ifadeleri alındı. Çevrede bulunan işyerleri çalışanları olaya ilişkin bilgileri olmadığını anlatırken, cami görevlisi M.K. ise tanık olduğu olayın detaylarını anlattı. Olay günü caminin klimasını kontrol etmek amacıyla camiye girdiğini anlatan M.K., “Ayakkabılıkta çocuk ayakkabısı gördüm. Namaz kılma bölümünde  kimse yoktu. Daha sonra imam odasına gittim. Bu odanın anahtarı sadece bende ve caminin imamında bulunuyor. İmam odasının kapısını açmaya çalıştım ancak arkadan kilitli olduğu için kapıyı açamadım. Buzlu cam nedeniyle odanın içerisi görünmüyordu. Kapıyı açmayınca cami önünde oturarak beklemeye başladım. 15 dakika sonra mağdur çocuk ile hoca camiden çıktı. Hocanın cami banyosuna giderek duş alıp çıktı. Mağdur çocuğun hocanın yanında sürekli tedirgin vaziyette durduğunu gördüm” dedi.

Cami içinde ve imam odasında güvenlik kamerası yoktu. Ancak cami tarafını gösteren çok sayıda güvenlik kamerası vardı. Bu kamera kayıtlarını inceleyen bilirkişinin hazırladığı rapor iddianamede yer aldı. 2 Ocak 2022 tarihli Bilirkişi raporuna göre kamera kayıtlarında olay günü K.Ö’ye ait çok sayıda görüntü bulunuyor.  Görüntülerde mağdur çocuğun ifadesinde söylediği camiye giriş ve çıkış saatleri ile tanık olarak dinlenen görevli Mustafa Kaçaman’ın anlattığı camiye giriş ve çıkış saatleri örtüşüyor.

Savcı imamın ifadesine itibar etmedi: Suçtan kurtulmaya çalışıyor

İddianamede cami imamı K.Ö’nün de ifadelerine yer verildi.  Çocuğa yönelik cinsel istismarda bulunmadığını iddia eden K.Ö, üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi. K.Ö’nün savunması soruşturma savcısını ikna etmedi. K.Ö’nun suçtan kurtulmaya yönelik ve itibar edilmemesi gereken bir savunma yaptığının belirtildiği iddianamede,  şüphelinin dosya kapsamı, mevcut deliller doğrultusunda üzerine atılı suçları işlediği anlaşıldığı kaydedildi.

Cami imamı K.Ö’nün kamu görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanarak ‘Cebir ile çocuğu cinsel amaçlı olarak hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘Nitelikli cinsel istismar suçuna cebir kullanmak suretiyle teşebbüs etme’  suçu ile yargılanacağı davanın ilk duruşması 16 Mart’ta görülecek.

(Kaynak: Artı Gerçek)