Can Candan, Boğaziçi’ne alınmadı

Can Candan, Boğaziçi’ne alınmadı

Boğaziçi Üniversitesi Güney Meydan’da açık ders vermek isteyen öğretim üyesi Can Candan, “Rektörlüğün talimatı var” denilerek içeri alınmadı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rektör olarak atadığı Naci İnci tarafından görevine son verilen öğretim görevlisi Can Candan, 14 yıldır verdiği sinema dersini bugün Güney Meydan’da açık ders şeklinde vereceğini açıklamıştı.

Ders için okula gelen Candan, güvenlik görevlileri tarafından içeri alınmadı. Candan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda rektörlük tarafından okula alınmaması yönünde talimat verildiğini belirtti.

Eğitim hakkı ihlali

Candan yaşananlara ilişkin şunları söyledi:

Boğaziçi Üniversitesi’nin kale kapısı olarak bilinen Aşiyan Kapısı’ndayız. Bugün öğrencilerimle saat 10.00’da bir buluşma organize edilmişti. Belgesel sinema dersimin ilk buluşmasını Güney Meydan’da öğrencilerimle açık ders olarak gerçekleştirecektim. Sosyoloji bölümünde öğretim üyesi olan eşimle birlikte geldik. Açık dersimi yapamıyorum. Aynı zamanda ben 14 senedir bu kurumun akademisyeni olduğum için aile sağlık merkezinde doktorum var, Garanti Bankası’nın müşterisiyim. Şu anda akademisyenliğim bir yana sağlık ve banka hizmetine erişimim engellendi. Araba kullanmayan eşimi dahi okula bırakamıyorum. Tutanak tuttuk. Banka ya da doktor işimi daha sonra da halledebilirim ama benim için üzüntü verici şey 14 yıllık kurumumun kapısında çevik kuvvet ve sivil polisler tarafından çevrilmiş olmamız. Öğrencilerimin eğitim hakkı şu anda ihlal ediliyor olması.

Öte yandan Boğaziçi akademisyenlerinin her gün rektörlük binasına sırtlarını dönerek yaptıkları eylem 281’inci gününe girdi. Akademisyenler, nöbetlerini kampüse alınmayan Can Candan’ın yanında tuttu.

HABER MERKEZİ