Canan Çeviren’i öldüren Ferhat İnne’ye müebbet hapis

Canan Çeviren’i öldüren Ferhat İnne’ye müebbet hapis

Manisa’da Canan Çeviren’i öldüren Ferhat İnne müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde 11 Aralık 2020 akşamı Ferhat İnne isimli erkek, Canan Çeviren’i ofise giderek, silahla vurdu.

42 yaşındaki Canan hayatını kaybetti. İnne ise gözaltına alınarak, tutuklandı.

Canan Çeviren

İnne hakkında ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle Manisa 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Davanın 20 Ocak’taki duruşmasında mütalaasını veren savcı, suçun tasarlayarak işlendiğine dair unsurların oluşmadığını belirterek, İnne’ye müebbet hapis cezası verilmesini istedi.

Davanın bugün görülen karar duruşmasına fail İnne, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Canan Çeviren’in kız kardeşi Serpil Çınar ve taraf avukatları da salonda hazır bulundu.

Duruşmada konuşan İnne, “Kasten öldürmedim. Öldürmek kastıyla ateş etmedim. Öldürmek istesem alnından vururdum” iddiasında bulundu.

Çeviren ailesinin avukatı Filiz Tuğçe Ayrancı İplikçi, sanığın suçu tasarlayarak işlediğini düşündüklerini belirterek “Olay yerine yanında iki silah ve pasaportla gitmiştir. Olayın kamera görüntülerinde de görüldüğü gibi 18 saniye konuşmuş, ardından ateş etmiştir. Cezasında indirim yapılmamasını istiyoruz” diye konuştu.

Savcı, bir önceki duruşmadaki mütalaasını tekrarladı. Mahkeme heyeti de kararını açıklayıp, İnne’ye müebbet hapis cezası verdi.

‘Bu adalet midir?’

Faile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini beklediklerini ifade eden Serpil Çınar, “Bu karar bizim için tatmin edici bir karar değil. Ağırlaştırılmış müebbet istiyoruz. Bu şekilde caydırıcı olmadığı sürece, bu cinayetler devam edecek. Sanık, iki silahını aldı cepheye gider gibi geldi ve masum bir kadını öldürdü. Vurduktan sonra erken müdahale etseydi, ablam yaşıyor olacaktı. Bu adalet midir?” dedi.

Avukat Filiz Tuğçe Ayrancı İplikçi ise, “Kasten öldürmeden müebbet hapis cezası verildi. Herhangi bir tahrik ve iyi hal indiriminin uygulanmaması bizim için sevindirici. Bu suçun tasarlayarak işlendiğine inanıyoruz. Bunun için istinaf yoluna gideceğiz. Sanık ağırlaştırılmış müebbet alana kadar bu davanın peşini bırakmayacağız” diye konuştu.

 

HABER MERKEZİ