Ceren Özdemir’i öldüren Arduç’a ‘polis yaralamadan’ 15 yıl 9 ay hapis

Ceren Özdemir’i öldüren Arduç’a ‘polis yaralamadan’ 15 yıl 9 ay hapis

Ceren Özdemir’i öldüren Özgür Arduç’a iki polisi yaralamaktan açılan davada, 15 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Ordu’nun Altınordu ilçesinde, 3 Aralık 2019’da 20 yaşındaki Ceren Özdemir’i evinin önünde bıçaklayarak öldüren Özgür Arduç, yakalanma anında iki polisi de bıçaklayarak yaralamıştı.

Arduç hakkında polisleri yaralamaktan “Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs”ten açılan davanın karar duruşması Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Arduç, duruşmaya tutuklu bulunduğu Van Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Mahkeme heyeti başkanının, “Söylemek istediğin var mı?” sorusu üzerine sanık Arduç, “Yok efendim. Cezanın kesilmesini istiyorum. Başka bir şey demiyorum” dedi.

Duruşmaya katılan saldırıya uğrayan polislerden Zeki Çelik, diyeceği bir şey olmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti, sanığa, polis Çelik’e karşı öldürmeye teşebbüs suçundan 15 yıl, polis Haydar Değerli’ye karşı ise basit yaralama eylemi suçundan 9 ay hapis cezası verdi.

Ne olmuştu?

Ceren Özdemir

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Ceren Özdemir, 3 Aralık 2019 tarihinde evinin önünde 35 yaşındaki Özgür Arduç tarafından bıçaklanmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Kızının cenaze töreninde konuşan anne Güfer Özdemir, “Türkiye’de kadın cinayetleri hep faili meçhul kalıyor, bu da kalmasın” ifadelerini kullanmıştı.

Cinayetin ardından kaçan Arduç, bir gün sonra polislerce yakalanmıştı.

“Yaptıklarımdan pişman değilim” diyen Arduç, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

‘Canavarca hisle kasten öldürme’ ve ‘kamu görevlisini yaralama’ suçlarından tutuklanan Arduç, 5 Aralık’ta Efirli F Tipi Cezaevi’nden Van Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’na sevk edilmişti.

Davanın karar duruşmasında Arduç’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti.