Çetin Kaya’yı öldüren polis ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı

Çetin Kaya’yı öldüren polis ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı

İstanbul’da set çalışanı Çetin Kaya’yı elleri kelepçeliyken ensesinden vurarak öldürdüğü belirtilen polis Selçuk E. “kasten öldürme” suçundan tutuklandı.

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde “dur” ihtarına uymadığı iddiasıyla set emekçisi Çetin Kaya’yı ateş ederek öldüren polis, “kasten adam öldürme” suçundan tutuklandı.

Polis kurşunuyla katledilen set emekçisi Kaya’nın, havaya uyarı ateşi dahi açılmadan vurulduğu iddia edildi. Evrensel’e konuşan Kaya ailesinin avukatı, “Polis mevzuatı göre havaya birkaç el ateş atılması gerek. Ama burada direkt kafasından, ensesinden hedef alıyorlar” ifadelerini kullandı.

Çetin Kaya’nın hiçbir soruşturması olmadığına dikkat çeken avukat, sözlerine şöyle devam etti:

Uzun zamandır tanırım. Kendisi sinema sektöründe çalışan çok beyefendi, nazik bir insandı. Dizi sektöründe çalışıyordu ve üst düzey görevi vardı ve aylık geliri de yüksekti. Ayrıca haberde gördüğümüz kadarıyla ‘uyuşturucu satıcısı, uyuşturucu müptelası. Biz ondan yaptık’ gibi bazı şeylerle haber yapıyorlar. Yani uyuşturucu kullanan bir insan da değil. Çetin uyuşturucu falan da kullanmıyordu, herkes buna kefil.

Polisin ifadesi ortaya çıktı

Bu arada “kasten öldürme” suçundan tutuklanan polis Selçuk E.’nin savcılık ifadesinde “Bir elini kelepçelemiştik, boşta kalan eliyle benim silahıma hamle yapmaya çalıştı. O esnada da silah patladı. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum, olay taksirle oldu” savunması yaptığı öğrenildi.

HABER MERKEZİ