Ceyda Yüksel’i katleden Dindar’ın telefonu incelenmemiş

Ceyda Yüksel’i katleden Dindar’ın telefonu incelenmemiş

 Ceyda Yüksel’i katleden Serkan Dindar hakkında görülen davada mahkemeye ulaşan Siber Suçlar Birimi Müdürlüğü’nün raporunda, sanığın telefonunun incelenmediği ortaya çıktı.

Bornova’da 21 Ağustos 2020’de Ceyda Yüksel’i kesici aletle katleden Serkan Dindar hakkında görülen davanın 6’ncı duruşması İzmir 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Jinnews’te yer alan habere göre Duruşmada taraf avukatları, Yüksel’in annesi ve tutuklu Serkan Dindar hazır bulundu.Duruşmayı İzmir Barosu Kadın Hakları Komisyonu ve kadın örgütleri de takip etti.

Duruşma, İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden gelen bilirkişi raporuna ilişkin Yüksel’in aile avukatlarının taleplerinin dinlenmesi ile başladı.

Raporda, Yüksel’in cep telefon görüşmelerinde adı geçen ‘Göztepeli Serkan’ isimli kişinin tespit edilmesi istendi. Ayrıca avukatlar raporun eksik hazırlandığını belirterek, Yüksel’in Oppo Marka telefonunun ekran kilidinin kırılabileceği için telefonun incelenmesini istedi.

Avukatlar, sanık Dindar’ın telefonunun Siber Suçlar Bürosu’na gönderilmiş olmasına rağmen incelenmediğinin altını çizerek, her iki telefonun HTS kayıtlarında suça ilişkin delil niteliğindeki kayıtların alınmasını talep etti.

Avukatlar, Ceyda Yüksel’e ve sanığa ilişkin daha önce mahkemeye ulaşan Adli Tıp Kurumu (ATK) raporlarının yetersiz olduğunu ifade ederek, yeniden değerlendirme raporu yazılmasını istedi.

Sanık avukatları yeni rapor istemedi

Sanık avukatları ise mahkemeye ulaşan İzmir ATK, İstanbul ATK ve otopsi raporlarının yeterli olduğunu savunarak, yeniden rapor alınmasının gerekmediğini, Ceyda Yüksel’e ve sanıkta birbirine ait doku örneği olmadığını belirtti. Sanık ise ifadesinde kayıtlarda geçen ‘Göztepeli Serkan’ın Serkan Selçuk olduğunu ifade etti.

Yeni rapor hazırlanacak

Mahkeme heyeti ise Yüksel’in hayatını kaybetmesine neden olan yaralar ile kesici aletin uyumuna ve vücudundaki izlerin ne şekilde oluştuğuna, sanık erkeğin de elindeki yaraların mesleği ile olan ilişkisinin bulunmasına ilişkin yeniden rapor hazırlanmasını istedi.

Heyet, aynı zamanda Yüksel’in ve sanık erkeğin telefonlarının İstanbul Siber Suçlar Birimi Müdürlüğü tarafından incelenmesine karar verdi.

Duruşma ertelendi

Mahkeme heyeti, uyuşturucu temininde ve telefon kayıtlarında adı geçen Serkan Selçuk hakkında uyuşturucu satmak suçundan hukuki işlemlerin yapılmasına ve Serkan Selçuk’un ayrıca tanık olarak ifadesinin alınmasına karar vererek, duruşmayı 21 Ocak 2022 tarihine erteledi.

 

HABER MERKEZİ