CHP: HDP’li Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılmasına ‘evet’ diyeceğiz

CHP: HDP’li Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılmasına ‘evet’ diyeceğiz

CHP’li Özgür Özel, HDP Milletvekili Semra Güzel hakkında dokunulmazlığının kaldırılması amacıyla düzenlenen fezlekeye ilişkin “Bu dosyaya özel olarak ‘evet’ oyu kullanacağız” dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, basında yer alan fotoğrafları nedeniyle dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle hakkında fezleke düzenlenen HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile ilgili açıklama yaptı.

Özel, fezlekeye ilişkin, “HDP’li Semra Güzel büyük bir yanlış yapmış. Soruşturmasının yürüyebilmesi açısından bu dosyaya özel olarak dokunulmazlığının kaldırılması noktasında ‘evet’ oyu kullanacağız” dedi.

Sezen Aksu’ya destek

Özel, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Özel, ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ adlı şarkısındaki sözleri nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunulan sanatçı Sezen Aksu’nun evinin önünde açıklama yapan gruba tepki göstererek, “Süleyman Soylu şöyle bir ifade kullanmış; ‘Toplumsal olaylara sert müdahale değil, müzakereci bir yaklaşım benimsiyoruz.’ Gece karanlığında Sezen Aksu’nun evinin önünde toplananların güvenliklerini sağlıyorsun. Kim bunlar? Siyah gömlekliler mi? Kimin adına kimi tehdit ediyorlar?” dedi.

Özel, Sezen Aksu’nun şarkısının 2017’de bestelendiğini anımsatarak, “Şarkıyı 2022’de köpürtenler, bunun adı faşizmin bayrağını yükseltmektir. Bunun adı işlenmeyen suçları dine karşı işleniyormuş gibi gösterip, nefreti örgütlemektir. Bu, sokaktaki yangının din istismarı ile bastırılmaya çalışılmasıdır” ifadesini kullandı.

 

HABER MERKEZİ