CHP heyeti Isparta’da incelemelerde bulundu: ‘Sorumlular üç maymunu oynuyor’

CHP heyeti Isparta’da incelemelerde bulundu: ‘Sorumlular üç maymunu oynuyor’

CHP heyeti, günlerce elektrik kesintisi yaşanan Isparta’da incelemelerde bulundu. Yurttaşların büyük mağduriyet yaşadığını belirten heyet, iktidar eleştirdi. Heyet, “Sorumlular üç maymunu oynuyor” ifadelerini de kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), günlerdir elektriksiz bırakılan Isparta’da yaşanan enerji krizini, elektrik ve doğalgaz kesintilerinin yaşandığı kentteki sorunları yerinde inceledi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, TBMM İdare Amiri ve Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Antalya Milletvekili Cavit Arı ve Gönen Belediye Başkanı Osman Kesmez’in katılımıyla yapılan ziyaretler sonrasında basın açıklaması gerçekleştirildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “geçmiş olsun” mesajlarını paylaşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, meteorolojinin kar yağışı için günler öncesinden uyarıda bulunduğuna dikkat çekti, iktidara yüklendi.

‘4 gündür Ispartalı yurttaşlarımız karakışta elektriksiz’

Karaca, “Sorumlular üç maymunu oynuyor” diyerek sorumlulara seslendi:

“Neredeydiniz? Eğer meteorolojik veriler dikkate alınsaydı, Perşembe gününden önce kriz masası kurulacak, Isparta’nın dört bir yanında jeneratörler, karla mücadele araçları bekleyecekti. Tedbirsizlik ve beceriksizliğin 4 gündür mağdur bıraktığı Ispartalı yurttaşlarımız karakışta elektriksiz. Sadece şov yaparak yaşanan doğal felakete “bereket” diyerek milletle alay ediyor. Saraydaki tek kişilik hükümete soruyorum: Enerji Bakanı neden 4. gün geldi?”

‘Elektrik geldi, sorunlar bitmedi’

Karaca, kentte yapılan ziyaret sonrası yurttaşların büyük oranda mağdur olduklarının altını çizerek şunları söyledi:

“Elektrik geldiğinde yüksek gerilim ve voltaj nedeniyle çamaşır, bulaşık makineleri, kombiler elektrik gelse de bozulmuş, yanmış durumda. Karın getirdiği sorunlar yetmezmiş gibi, düzenli olarak elektrik iletim hatlarında voltaj ayarlaması yapılmadığı ve yatırım yapılmadığı için evlerde hasarlar yaşanıyor. Vatandaşlar tamiri mümkün olmayan elektronik ev aletlerinin hasar gördüğünü söylüyor. Destek bekliyor, zararlarının karşılanmasını talep ediyor.”

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ise hatların düzgün yapılmamış olması nedeniyle bu sorunlar yaşandığını belirterek, “İlgili firma hizmet kusuru nedeniyle ve bundan kaynaklı hasarlar nedeniyle vatandaşa zararlarını ödemekle mükelleftir. Vatandaşımız da zararın giderilmesi yönünde beklenti içindedir” diye konuştu.
‘Seralar, elma depoları, soğuk hava depoları hasar gördü’

CHP Isparta İl Başkanı Hikmet Yalım Halıcı da büyük zararlar olduğuna dikkat çekti, “Seralar, elma depoları, soğuk hava depoları hasar gördü. Hayvancılıkla uğraşanların çatıları çökmüş durumda. 200-300 bin zararı olan var” dedi.

HABER MERKEZİ