CHP ve DEVA’dan HDP’nin deklarasyonuna ilk tepki: Memnunuz

CHP ve DEVA’dan HDP’nin deklarasyonuna ilk tepki: Memnunuz

HDP’nin deklarasyona ilişkin DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’ten değerlendirme geldi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) açıkladığı 11 ilkeden oluşan deklarasyon tartışılmaya devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve DEVA Partisi sözcüsü İdris Şahin, deklarasyona ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şahin, açıklamasında “DEVA Partisi olarak, HDP’nin demokratik siyasetin içerisinde çözüm önerileri sunma arzusunda olması bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Demokratik meşru siyasetin içinde bu tür müzakereleri, görüşmeleri siyasi partiler arasında önemli buluyoruz” ifadelerini kullandı.

Seçim takvimi oluşmadan bazı şeylerin konuşulmasının çok erken olduğunu düşündüklerini kaydedeb Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ama konu bazlı olarak başta parlamenter sistem olmak kaydıyla ülkenin sorunlarıyla alakalı her siyasi partiyle oturup görüşebileceğimizi de söylüyoruz. Bu noktada da HDP’nin yaklaşımını olumlu bulduğumuzu da ifade etmek istiyoruz. Elbette onlar da meşru siyasetin içinde, bir görüşme talep etmeleri halinde, konu başlıkları bizce de uygun olması halinde görüşebileceğimizi ifade etmiştik.

CHP’den parlamenter sistem vurgusu

CHP’li Muharrem Erkek de Cumhur İttifakı dışındaki tüm partilerin “parlamenter sistem” etrafında birleşmesinin önemini vurgulayarak, “Üniter yapı içerisinde, meşru zemin olan Meclis’te tüm sorunlarımızı çözeriz. Milletin seçip Meclis’e gönderdiği tüm temsilciler meşrudur” diye konuştu.

Erkek, HDP’nin “Kürt sorununun çözümü için muhataplarla diyalog kurulmasına” yönelik çağrısına ilişkin, “Bizim muhatabımız Meclis’te grubu olan siyasi partiler ve seçilmişlerdir” şeklinde yanut verdi.

HABER MERKEZİ