CHP’li Öztrak: Rezervler seçimleri kazanmak için harcanmış

CHP’li Öztrak: Rezervler seçimleri kazanmak için harcanmış

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Merkez Bankası’ndaki rezervler 2017’de tek adam rejimine geçişin oylanacağı referandum, 2018’deki cumhurbaşkanlığı seçimi ve 2019’daki yerel seçimleri kazanmak için satılmış” dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

98 yıllık cumhuriyet tarihinde, dolar cinsinden fert başına gelirin 7 yıl üst üste düştüğü tek bir dönemin olduğunu ifade eden Öztrak, “O da 2014 ile 2020 arasındaki dönem. Yani Erdoğan şahsım rejiminin inşa edildiği ve iş başı yaptığı dönem. Yine dolar cinsinden milli gelirimizin, üst üste dört yıl daraldığı sadece iki dönem var. Birincisi 1944-1947 dönemi, yani İkinci Dünya Savaşı ve hemen ardından gelen dönem. İkincisi ise 2017 ile 2020 arasındaki dönem, yani Erdoğan şahsım rejiminin iş başı yaptığı dönem” dedi.

‘Şahsım rejiminin faturası ağır oldu’

2014’ten 2020’ye kadar 241 milyar dolar milli gelir kaybının olduğunu söyleyen Öztrak, “Rakamların söylediği gayet açık: Erdoğan şahsım rejiminin tek başına ülkemize verdiği zarar bugüne kadar yaşadığımız tüm felaket ve krizlerin toplamından çok daha ağır” sözlerini kullandı.

Merkez Bankası’nda kayıp olduğu belirtilen 128 milyar dolara ilişkin de konuşan Öztrak, şu ifadeleri kullandı:

Erdoğan ilkin çıktı, ‘para, Merkez Bankası kasasında, kaybolan bir şey yok’ dedi. Sonra çıktı, ‘salgın bahanesiyle finansal dalgalanma yaratmak isteyenlere karşı kullandık’ dedi. Bir başka AK Parti yetkilisi çıktı, ‘Türkiye’nin 128 milyar dolar satılabilir döviz rezervi hiç olmadı’ dedi. Merkez Bankası Başkanı çıktı, ‘bir protokol dâhilinde, bu dövizleri 2017’den itibaren sattık’ dedi. En son Hazine ve Maliye Bakanı çıktı, ‘yöntemi eleştirebilirsiniz ama kimseyi yolsuzlukla suçlayamazsınız’ dedi, ama ardından da ‘bu şekilde döviz satışlarının, kendi döneminde durdurulduğunu’ söylemeyi ihmal etmedi. Yani her kafadan ayrı bir ses çıktı… Merkez Bankası Başkanı, rezervlerin satış tarihini 2017’ye kadar çekti. Yani, rezervler pandemiden çok önce eritilmeye başlanmış. 2017’de ucube tek adam rejimine geçişin oylanacağı referandumu, 2018’deki cumhurbaşkanlığı seçimini ve 2019’daki yerel seçimleri kazanmak için satılmış.

HABER MERKEZİ