CHP’li Öztrak:Yaralarımızı saracağız, kucaklaşmaya hazırız

CHP’li Öztrak:Yaralarımızı saracağız, kucaklaşmaya hazırız

MYK toplantısının ardından gündemi değerlendiren CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak,”Tüm yaralarımızı hızla saracağız. Kayıpları yerine koyacağız. Biz kucaklaşmaya hazırız, milletimiz de hazır” dedi.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin bugünkü Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından gündeme ilişkin açıklama yaptı. Öztrak’ın açıklamasının büyük bir kısmı iktidarın ekonomi politikası oldu. AK Parti hükümetini sert eleştiren Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Sandıktan kaçma” diye seslendi. Öztrak, herkesle kucaklaşmaya hazır olduklarını ve yaraları saracaklarını belirtti.

‘Dört Tayyib’i Üzmeyen İstatistik Kurumu’ başkanı gördük’

Öztrak’ın şunları dile getirdi:

“Son üç yılda; üç Hazine ve Maliye Bakanı, dört Merkez Bankası başkanı, dört ‘Tayyib’i Üzmeyen İstatistik Kurumu’ başkanı gördük. Bakanlar, kurum başkanları, başkan yardımcıları, değirmende un gibi üç yılda öğütüldü. Ama sonuç değişmedi.”

Ev hapsi verilen Youtuberlar’a destek

” Erdoğan Şahsım rejimi, cennet vatanımızı yarı açık cezaevine çevirdi. Bu zulmü gösteren, duyuran, eleştiren her kim varsa Erdoğan Şahsım Rejimi için tehdit ilan ediliyor. Erdoğan en son, sosyal medyayı da tehdit unsuru ilan etti. Sabahına da sokak röportajı yapan Youtuberlar gözaltına alındı. Aldığımız habere göre bu hesapların sahiplerine ev hapsi kararı verilmiş. Erdoğan’ın kibri ve tahammülsüzlüğü, demokrasinin olmazsa olmazı, fikir ve ifade özgürlüğüne bir darbe daha vurdu. Sokağın sesi, milletin sesi, gençlerin sesi, Saray ve şürekâsını rahatsız ediyor.”

Numan Kurtulmuş’a ‘ahlak’ yanıtı

Öztrak, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un, “Bizim en temel meselemiz ekonomiyle ahlak arasındaki ilişkidir. Ahlak sadece bireysel ahlak değildir. Ahlak toplumsal ahlaktır. Malı stoklayan adam, toplumsal anlamda ahlaksız bir adamdır” açıklamasına da sert yanı verdi.

Öztrak, şunları dile getirdi:

” Asıl ahlaksızlık; ‘Faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracağız. Milletimizi faize ezdirmeyeceğiz’ dedikten sonra milletin 7 göbek sülalesini faize ezdirmektir. Asıl ahlaksızlık; Merkez Bankası, ticari bankalara yüzde 15 ile borç verirken, devletin Hazinesinin aynı bankalardan, yüzde 22,70 faizle borçlanmasıdır.

Asıl ahlaksızlık; ‘Ekonominin kitabını yazdım’ diyenin ekonomiyi berbat etmesidir. Milletin tenceresini, cüzdanını boşaltıp, bu rezalete de ‘çakma Çin işi’ kılıfı takmaktır.

Bu ülkede asıl ahlaksızlık; En stratejik savunma tesislerimizden Tank Palet Fabrikası’nı Katar ordusuna beş kuruş almadan peşkeş çekmektir.

Asıl ahlaksızlık; dün 15 Temmuz’un finansörü olmakla suçladıklarının yandaş gazetelerde olmadık hakaretler ettiklerinin bugün 10 milyar dolar için ayaklarına turkuaz halılar sermektir.

Asıl ahlaksızlık; millet evine götürecek şeker bulamazken, parti çalışanlarının lüks arabalarda, deri koltuklarda, burunlarına pudra şekeri çekmesidir.

Bu ülkede asıl ahlaksızlık; ABD’ye gidip itirafçı olan 30 yaşındaki bir sahtekâra milli şerefimizin, haysiyetimizin timsali bayrağımızı havuz televizyonlarında dekor yapmaktır. Bu dolandırıcıyı, ‘Cari açığımızı kapatıyor’ diyerek resmi törenle taltif etmektir.”

‘Kucaklaşma’ çağrısı

Öztrak, konuşmasının bir kısmını ise ‘kucaklaşma’ çağrısına ayırdı.  “Tüm yaralarımızı hızla saracağız. Kayıpları yerine koyacağız. Biz kucaklaşmaya hazırız, milletimiz de hazır” diyen Öztrak, şöyle konuştu:

‘Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz’

“Biz bu ülkeyi istişareyle yöneteceğiz. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Herkesi kucaklayacağız. Kalpleri dağınık olanların, akılları birleştirilemez. Biz kalpleri de akılları da birleştireceğiz. Herkesin aklından, tecrübesinden yararlanacağız. Devlet yönetiminde liyakat esas olacak. Geçmişten kin, nefret çıkarmayacağız. Geleceğimizi sağduyu ve sevgiyle inşa edeceğiz. Bu ülkede Cumhuriyeti hep beraber omuz omuza, gerçek demokrasiyle taçlandıracağız. Herkes canından, malından emin olacak. Çokça kazanacağız, hakça paylaşacağız.  Emeklimiz, işçimiz, memurumuz, küçük esnafımız, bizim yönetimimizde derin bir nefes alacak. Bizim yönetimimiz emeklilikte yaşa takılanlarla helalleşecek.Tüm yaralarımızı hızla saracağız. Kayıpları yerine koyacağız. Biz kucaklaşmaya hazırız. Milletimiz de hazır.”

HABER MERKEZİ