CNN Türk sanatçı Ferhat Tunç’un fotoğrafını kullanıp öldürüldüğünü söyledi

CNN Türk sanatçı Ferhat Tunç’un fotoğrafını kullanıp öldürüldüğünü söyledi

CNN Türk, İçişleri Bakanlığı’nın “PKK’li Ferhat Tunç öldürüldü” iddiasıyla ilgili haberde sanatçı Ferhat Tunç’un fotoğrafını paylaştı. Tunç konuyu yargıya taşıyacağını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu sabah sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada PKK’nin “Gap-Rıha eyalet sorumlusu” olduğu iddia edilen Ferhat Tunç’un Urfa’da düzenlenen operasyon sonucu yaşamını yitirdiğini ileri sürdü.

CNN Türk de, açıklamanın haberleştirildiği Youtube videosunda, “PKK’nın üst düzey kadrosuna büyük darbe” başlığıyla sanatçı Ferhat Tunç’un fotoğrafını kullandı. CNN Türk’ün fotoğraf kullanımı sosyal medyada büyük tepki çekerken, sanatçı Ferhat Tunç’tan açıklama geldi.

Avukatının konuyla ilgili açıklama yapacağını belirten Tunç, konuyu yargıyı taşıyacağını duyurarak, “Kandan ve ölümden beslenenlerden çok yakında kurtulmak umuduyla” dedi.

Tunç, Twitter hesabından, “İçişleri Bakanlığı, PKK’li Ferhat Tunç adlı bir gencin yaşamını yitirdiğini iddia etti. İktidar güdümündeki medya ise haberi benim fotoğrafımı kullanarak, iktidar yanlıları da hesabımı etiketleyerek servis etti. Ölümü her türlü kirli çıkar ve algıları için kullananları kınıyorum.” paylaşımında bulundu.

Yasal yollara başvurulacak

Konuya ilişkin Tunç’un avukatı Fatma Hopikoğlu tarafından yapılan açıklamada ise söz konusu haberle sanatçı Ferhat Tunç’un hedef haline getirildiği ve bilinçli bir şekilde yaşam hakkının tehlikeye sokulduğu belirtildi. Basın ahlak ve etik ilkeleri gereği söz konusu haber yapılmadan önce gerekli titizliğin gösterilmesi gerektiği ifade edilen açıklamada haberle ilgili yasal yollara başvurulacağı bilgisi paylaşıldı.

Olayın ortaya çıkmasıyla “Ferhat Tunç” adı Twitter’da Trend Topic (TT) listesine girdi.

 

HABER MERKEZİ