Çocuk ‘hain’ dedi, AKP’liler güldü, sosyal medyadan tepki geldi: ‘Çocukları kirli siyasetinize alet etmeyin’

Çocuk ‘hain’ dedi, AKP’liler güldü, sosyal medyadan tepki geldi: ‘Çocukları kirli siyasetinize alet etmeyin’

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon’da katıldığı açılış töreninde yaptığı konuşmanın ardından mikrofon verdiği 10 yaşlarındaki çocuğun CHP lideri  Kılıçdaroğlu’na ‘Hain’ demesi ve Erdoğan için oy çağrısında bulunması sosyal medyada gündem oldu. Paylaşım yapan binlerce kişi küçük bir çocuğun siyasete alet edilmesine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon’da katıldığı toplu açılış töreninde bir konuşma yaptı. Konuşmasının ardından bakanlarla birlikte temsili bir kurdele kesme töreni yapan Erdoğan, alanda dinleyiciler arasında bulunan bir çocuğun sahneye çıkarılmasını istedi.

Erdoğan ve kabine üyeleri çocuğu gülerek dinledi

Sahneye çıktıktan sonra bir süre Erdoğan’a sarılan çocuk, ‘bana mikrofon verin’ diyerek kalabalığa seslenmeye başladı. Erdoğan’ın tuttuğu mikrofondan kalabalığa konuşan  çocuk, Kılıçdaroğlu’na ‘hain’ ithamında bulundu. Çocuğun konuşmasını sahnede bulunan Erdoğan ve kabine üyeleri gülerek dinledi.

Kılıçdaroğlu: Lütfen çocuğumuzla ilgili haberi paylaşmayın

CHP Genel Merkezi sosyal medyadan ‘çocukları kirli siyasetinize alet etmeyin’ diyerek Erdoğan’ı kınadı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise “Lütfen küçük çocuğumuzla ilgili haberi paylaşmayın, kötü söz söylemeyin. O daha çok küçük. Ayrıca tüm örgütlerimizden istirhamımdır, duygularımıza yenilmeden, çocuk pedagojisi ne diyorsa ona uyun!” dedi.

‘Memleketimde bu şovun yapılmasını kınıyorum’

CHP Genel Merkezi de paylaştığı ilk videolu mesajı sildi. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da olaya tepki gösterdi. İmamoğlu, “Siyasette etik ve ahlak ne yazık ki iyice terk edildi. Devleti yönetenler, masum bir çocuğa söyletilmiş “hain” ifadesine gülüyor. Trabzon’un iyi kalpli tüm insanları bu kötü duygulardan uzak duracaktır. Bir Trabzonlu olarak memleketimde bu şovun yapılmasını kınıyorum.” dedi.

Sosyal medyada da tepkiler geldi

Sosyal medyada gelen tepkilerden bazıları şöyle:

Fazıl Say: “Videoyu izleyince dehşete düşmüştüm.. Bir elinde oyuncağı, bir elinde Erdoğan’ın uzattığı mikrofon, “Kılıçdaroğlu hain-hain” diyor çocuk. Türkiye adına üzüldüm. İnsan olarak da utandım.”

Can Gürses:  “Geçen gün ‘çocuk ve gençleri zararlı yayınlardan(!) koruma’ ile ilgili kanun çıkarıldı… Bugün ufacık bir çocuk… Elinde oyuncağıyla bir mitingde… Bir parti liderine “hain o hain!” diye bağırırken tezahüratlar eşliğinde alkışlandı…”

Levent Kazak:  “Ya küçücük çocuk, akıllarını yitirmişler, eğleniyorlar bir de! söz, siyaset, akıl, fikir, hukuk, adalet, din, ahlak, her şeyin bittiği nokta, hepsi çöp.”

Zehra Çelenk: “Mikrofonu kapan çocuk atasözü, deyim falan söylememiş ki, doğrudan Kılıçdaroğlu’na “hain” demiş. Buna siyaseten çocuk istismarı diyemeyiz, başka bir düzey.”

Bülent Şık: “ Siyasetteki kirlenme, yozlaşma, çöküş vb. bir tarafa çocukları siyasi amaçlarla kullanmak çocuk istismarıdır ve suçtur.”

Orhan Aydın: “10 yaşında bir çocuğa ‘Bay Kemal hain’ dedirten siyaset çürümekten öte ülkenin yıkımına işarettir.”

Fikri Sağlar: “10 yaşındaki çocuğun eline mikrofonu verip “Bay Kemal hain hain” dedirterek çocukları kirli siyasetlerine alet eden kindar zihniyet, ülkenin çocuklarına en büyük hainliği yapıyor!..”

AKP’den yanıt:  Siyasete alet etmiyoruz

AKP Genel Başkan Yardımcısı, AKP Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, konuyla ilgili açıklama yaptı. Dağ, “Cumhurbaşkanımız ve bizler, çocuklarımızı ve gençlerimizi kirli siyasi kampanyalara alet etmiyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ