Cumartesi Annelerinin davası: Avukatlar duruşma salonunu terk etti

Cumartesi Annelerinin davası: Avukatlar duruşma salonunu terk etti

Cumartesi İnsanlarının yargılandığı duruşmada avukatlar, reddi hakim talebinin 2’nci kez reddedilmesini salonu terk ederek protesto etti.

Kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin cezalandırılması talebiyle 25 Ağustos 2018 tarihinde eylemlerinin 700’üncü haftasında toplandıkları Galatasaray Meydanı’nda polis saldırısı sonrası gözaltına alınan Cumartesi İnsanları hakkında “İzinsiz toplantı ve gösteri yapmak” suçlamasıyla açılan davanın 3’üncü duruşması görüldü.

Aralarından gazeteci ve avukatlarında de olduğu 46 kişi hakkında Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi 21’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın duruşması, yargılanan ve avukatların sayısı gözetilerek 17’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne taşındı.

Reddi hakim talebi

Görülen duruşmada, daha önce ifade vermeyen 29 kişi ve avukatları hazır bulundu. Duruşma 3 saat geç başladı. Bir önceki duruşmada avukatların mahkeme başkanının tarafsızlığını yitirdiği gerekçesiyle yaptığı reddi hakkim talebinin işleme konulmaması ve mahkeme başkanının genel tutumu nedeniyle avukatlar tekrardan reddi hakkim talebinde bulundu.

Avukatlar salonu terk etti

Avukatların reddi hakkim talebinin yanı sıra birçok talebinin reddedilmesi üzerine avukatlar, mahkeme başkanının tarafsızlığını yitirdiğini belirterek, salondan ayrıldı.

Bunun üzerine duruşmaya 5 dakika ara verildi. Verilen aranın ardından mahkeme bir sonraki duruşmayı 23 Mart 2022 tarihine erteleyerek duruşmayı bitirdi.

HABER MERKEZİ