Datça’da kadınların mücadelesi sonuç verdi: Tecavüz faili tutuklandı

Datça’da kadınların mücadelesi sonuç verdi: Tecavüz faili tutuklandı

Datça’da tecavüz faili Orçun G’nin serbest bırakılmasına karşı eylem yapan kadınların mücadelesi sonuç verdi. Fail erkek yakalanarak tutuklandı.

Muğla’nın Datça ilçesinde tecavüz faili Orçun G.nin serbest bırakılmasına karşı Datça Kadın Platformu üyesi kadınların verdiği mücadele sonucu Muğla 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yakalama kararı çıkarıldı.

Bulunduğu köyde yakalanarak Datça Adliyesi’ne getirilen fail erkek, savcılığın tutuklama istemiyle Muğla Sulh Ceza Mahkemesi ile yapılan SEGBİS bağlantısı sonucunda tutuklanarak Muğla Cezaevi’ne götürüldü.

 ‘Biz korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz’

Datça Kadın Platformu, tecavüz failinin tutuklanmasına ilişkin  yayınladığı açıklamada, şunlara yer verdi:

 “Tecavüz eden, şiddet uygulayan, öldüren erkeği değil, her koşulda kadını suçlayan bu zihniyete karşı sesimizi daha güçlü çıkaracağız. Erkek adalet değil, gerçek adalet istiyoruz. Sosyal devlete, hukuka, adalete ekmek kadar, su kadar gereksinim duyuyoruz. Kadını yok etmeye çalışan bu eril düzenin sorumlusu biz değiliz , mağdurları da biz olmayacağız. Biz kadınlar  l ele, omuz omuza verip her gün daha  da güçleneceğiz. Çünkü biz bu toplumda her iki kişiden biriyiz. Çünkü biz anayız, kadınız, üreteniz. Çünkü biz korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz. Etmeyeceğiz de.”

HABER MERKEZİ