Demirtaş da meclisi işaret etti: HDP elbette muhataptır

Demirtaş da meclisi işaret etti: HDP elbette muhataptır

Kürt sorununun çözümüne dair dönen tartışmalara ilişkin açıklama yapan Selahattin Demirtaş, “HDP, irade sahibi siyasi bir aktördür ve elbette muhataptır. Çözümün adresi de doğal olarak TBMM’dir” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kürt sorununun HDP ile konuşularak çözülebileceğini açıklamasından sonra HDP’li Sezai Temelli’nin “Çözümün adresi İmralı’dır” diye yanıt vermesiyle başlayan tartışma devam ediyor.

Konuya ilişkin bir açıklama da HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan geldi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

“1- Benim bildiğim HDP, Kürt sorunu dahil olmak üzere, Türkiye’nin tüm sorunlarının çözümüne taliptir, irade sahibi siyasi bir aktördür ve elbette muhataptır. Çözümün adresi de doğal olarak TBMM’dir.

2- Tabii ki HDP, Kürt sorununun çözümünde tüm tarafların ve her kesimin, açık ve şeffaf katılımını, muhataplığını bilecek siyasi birikime ve deneyime sahiptir. Faydasız ve çoktan tükenmiş tartışmalar gündeme getirmek çözüme katkı sunmaz.”

Ayrıca Sezai Temelli, konuyla ilgili Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş’a konuştu:

“O Tweet’teki görüşler elbette kişisel görüşümdür. Partiyi elbette bağlamaz. HDP adına bağlayıcı açıklamayı tabii ki yetkili organlarımız yapar. Şunun bilinmesini isterim, Kılıçdaroğlu’na yanıt vermek amacıyla atılmış bir tweet değildi. Siyasi nezaket anlayışım bu polemiklere zaten izin vermez.”

 

Sancar, Kılıçdaroğlu’nun mesajını olumlu buldu: Çözümün adresi meclistir

CHP’nin çözüm önerisi ve çözümün hakikatı

Kılıçdaroğlu: Kürt sorununu HDP ile çözebiliriz

İYİ Parti’den Kılıçdaroğlu’nun açıklamasına destek