DENİZ POYRAZ DAVASI: Beyanlar alınmadan erteleme kararı alındı

DENİZ POYRAZ DAVASI: Beyanlar alınmadan erteleme kararı alındı

Deniz Poyraz davasında avukatların beyanlarını almadan ara kararını açıklayan mahkeme başkanı, davayı 24 Ocak’a erteledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl binasına yönelik saldırı ve Deniz Poyraz’ın katledilmesine ilişkin davanın ilk duruşması İzmir 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Sanık Onur Gencer’in cezaevine gönderildiğini ifade eden mahkeme başkanı, avukatların beyanlarını almadan ara karar oluşturdu. Mahkeme başkanı, düzen ve disiplin oluşmadığı gerekçesiyle ertelemeye karar verdi. Mahkeme duruşmayı 4 Ocak’a ertelemek istedi, duruşmanın ise Şakran Cezaevi Kampüsü’nde görülmesine karar verdi.

Yapılan uzun istişareler sonucu Şakran Cezaevi Kampüsü’nde görülme kararı değiştirilerek davanın aynı yerde yapılmasına karar verildi.

‘Siz de artık tarafsınız’

Avukatların ve iddia makamını beyanları alınmadan ara karar kurulmasına karşı çıkan salondakiler, “Kimleri koruyorsunuz?” dedi.

Mahkeme heyetinin ara kararı kurduktan sonra salondan ayrılmaya kalkışması üzerine salondakiler, “Katiller halka hesap verecek” sloganları atarak alkış ve sıralara vurarak durumu protesto etti. Salondakiler, “Sizlerin de sanık sandalyesinde olması lazım. Siz de artık tarafsınız” diyerek mahkeme başkanına tepki gösterdi.

Mahkemeye tepki gösteren HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Türkiye tarihinde ilk kez bir katil siyasi partiye girerek katliam yaptı. Böyle ani kararla bitiremezsiniz. Şakran cezaevinde yargılamanın yapılmasını istemiyoruz” dedi. Mahkeme Başkanı, “Ne moral kaldı ne hal kaldı, arbede çıktı” yanıtını verdi.

Avukatlar, “Biz buraya çok mu moralli geldik” ifadelerini kullandı. Mahkeme başkanı ısrarla, “Biz genel yetkili bir mahkemeyiz, özel yetkili değiliz” sözleri dikkati çekti. Mahkeme başkanı, “Ben şimdi herkes arasından çıkıp evime gideceğim korumam yok, biraz da beni anlayın” dedi. Salondakiler, “Bizden size birşey gelmez devletten gelmesin ondan sakının” yanıtını verdi.

24 Ocak’a ertelendi

Verilen karara itiraz eden avukatlar mahkeme başkanı ile, bir sonraki duruşmanın farklı bir tarihe alınması için istişare yaptı. Yapılan istişarelerin ardından duruşma 24 Ocak’a ertelendi.

HABER MERKEZİ