DENİZ POYRAZ DAVASI- Salondan gülerek çıkan sanığa tepki: Katiller halka hesap verecek

DENİZ POYRAZ DAVASI- Salondan gülerek çıkan sanığa tepki: Katiller halka hesap verecek

Katliam sanığı Onur Gencer’in jandarma eşliğinde salondan çıkarıldığı sırada, gülmesi üzerine salondakiler, “Katiller halka hesap verecek” diyerek, tepki gösterdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’ne yönelik yapılan saldırıda Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer’in yargılandığı davanın duruşması İzmir 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

İzmir Adliyesi’ne sabah saatlerinde gelen yüzlerce kişi katilin ve arkasındaki güçlerin açığa çıkarılması çağrısında bulundu. Salonun hazır olmamasından dolayı geç başlayan duruşma salonunun önünde avukatlar ve yüzlerce kişi bekletildi. Zaman zaman salona girmek için bekleyen avukatlar ile kapıdaki polisler arasında tartışma ve arbede yaşandı.

Salon küçük olmasından dolayı 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi salonuna taşınan duruşmaya, yine yer olmadığı gerekçesiyle çok sayıda avukat ve kişi alınmadı. HDP ve bileşenleri, kadın kurumları ile çok sayıda baro ayrı ayrı müdahillik talebinde bulundu.

Katliam sanığı salonda

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada, katil Onur Gencer, salonda hazır bulundu. Katil Gencer, “tasarlayarak kasten öldürme”, “işyeri dokunulmazlığını ihlal etme” ve “siyasi partiler veya meslek kuruluşlarının kullanımında olan bina, tesis veya eşyaya zarar verme” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanıyor.

Polis salondakileri kayda almak istedi

Kimlik tespitinin yapıldığı sırada, bir polisin salondaki kişileri videoya kaydetmesi avukatların tepkisine neden oldu. Avukatların tepkisi üzerine çekilen video silindi.

Arbede çıktı 

Kimlik tespiti devam ettiği sırada, katil Gencer tuvalete gitmek için jandarma eşliğinde salondan çıkarıldı. Gencer, müştekileri oturduğu kısmın önünden çıkarıldığı sırada gülmesi ve sözlü olarak sataşması üzerine salondakiler “Neden bu kadar rahatsın katil” diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine arbede yaşandı. Salondakiler hep bir ağızdan, “Katiller halka hesap verecek” sloganı attı

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, ailenin sanıkla çok yakın oturtulması ve dışarıya çıkarken ailenin önünden geçirilmesine tepki gösterdi. Salondakilerin tepkisi üzerine yaşananlar tutanağa geçirildi ve mahkeme başkanı sanığın giriş çıkışlarının başka bir kapıdan yapılmasını sağlayacaklarını belirtti.

Duruşma kimlik tespitiyle devam ediyor.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Mezopotamya Ajansı