Deniz Poyraz davasında ikinci duruşma: Arkasında örgütlü bir güç var

Deniz Poyraz davasında ikinci duruşma: Arkasında örgütlü bir güç var

HDP İzmir İl Binası’ndaki saldırıda katledilen Deniz Poyraz’a ilişkin davanın ikinci duruşması görülüyor. Duruşma öncesi konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sancar, Saldırının arkasında örgütlü bir gücün olduğunu vurguladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü binasına yönelik saldırı gerçekleştiren ve binadaki Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer’in yargılandığı davanın ikinci duruşması, İzmir 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

HDP, dava öncesi Bayraklı Adliyesi önünde açıklama yaptı. Açıklamaya Deniz Poyraz’ın annesi Fehime ile babası Abdullilah Poyraz, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Barış Vakfı Başkanı Hakan Tahmaz, İHD Onursal Başkanı Akın Birdal, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, SYKP Eş Genel Başkanı Cavit Uğur, kadın örgütleri ve çok sayıda kişi katıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Sancar, HDP ve demokratik siyasetin saldırı altında olduğunu söyledi. Saldırının arkasında örgütlü bir gücün olduğunu vurgulayan Sancar, “Sadece bir arkadaşımızın katledilmesiyle veya başka arkadaşlarımızın katledilmesiyle bu mücadele durmaz. Kimse korkmaz kimse yılmaz. Gözdağı vermek, sindirmek istediler. Ama hiçbiri bu tür saldırılarla başaramadı, başaramayacaklar… Bu sistemden, kanlı, talancı düzenden kurtuluşun tek yolu birlikte mücadele etmektir” dedi.

 

HABER MERKEZİ