Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer hakkındaki iddianame kabul edildi

Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer hakkındaki iddianame kabul edildi

Deniz Poyraz’ın katledilmesine ilişkin hazırlanan iddianame kabul edildi. Fail Onur Gencer hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniliyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’ne yönelik 17 Haziran’da silahlı saldırı düzenleyerek Deniz Poyraz’ı katleden fail Onur Gencer hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Onur Gencer’in cinayeti işledikten sonra mesajlaşma uygulaması WhatsApp paylaşımlarında ve binadan çıkarken kullandığı ifadelerde suçunu itiraf ettiği belirtildi.

Azmettiren yokmuş!

Onur Gencer’in saldırıyı tek başına planlamadığı, olay yerinde başka şüphelilerin de olduğu yönündeki iddialar ve olayın bütün boyutları ile açığa çıkartılması çağrıları ise karşılık bulmadı.

İddianamede, “Olay öncesinde, olay anında ya da olay sonrasında sanığa yardım eden, sanığı azmettiren herhangi bir kişinin bulunamadığı, sanığın herhangi bir terör örgütü ya da üyesi ile olay öncesi veya sonrasında irtibatlı olduğuna dair delil elde edilemediği” belirtildi.

Sanığa 2016’da “anksiyete bozukluğu” ve “hafif depresif nöbet tanısı” teşhisi konulduğu da iddianamede yer aldı.

HTS incelemesine göre, 17 Haziran 2020-17 Haziran 2021 tarihleri arasında, olay yeri olan Şair Eşref Bulvarı bölgesinde, farklı tarihlerde sanığa ait toplamda 115 kez sinyal tespit edildi ve sanığın 24 kez belirtilen bölgeye gittiği belirlendi.

İddianamede, Onur Gencer’i Şair Eşref Bulvarı’na taşıyan sürücünün de aralarında olduğu taksi şoförleri, Gencer’in gittiği atış poligonu görevlileri, HDP İzmir İl Başkanlığı ile İngilizce kursu yetkilisinin ifadelerine yer verildi.

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamenin sonuç bölümünde sanığın “Tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve “İş yeri dokunulmazlığını ihlal etme”, “Siyasi partiler veya meslek kuruluşlarının kullanımında olan bina, tesis veya eşyaya zarar verme” suçlarından 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

HABER MERKEZİ